„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului, la Hadâmbu
Mănăstirea Hadâmbu din judeţul Iaşi şi-a serbat ieri hramul, în prezenţa a peste 1.000 de pelerini. Sfânta Liturghie a fost săvârşită de PS Calinic Botoşăneanul.
Credincioşii din mai multe părţi ale ţării au participat ieri, 8 septembrie 2015, la hramul Mănăstirii Hadâmbu din judeţul Iaşi. Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor. Ierarhul a fost întâmpinat de dimineaţă de soborul preoţilor şi de pelerinii care au venit să o cinstească în mod deosebit pe Maica Domnului la Mănăstirea Hadâmbu. Sfânta Liturghie dedicată hramului ctitoriei lui Iane Hadâmbu a fost săvârşită în altarul de vară al aşezării monahale. În tot acest timp, oamenii au aşteptat la rând pentru a se închina la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, aşezată într-un baldachin împodobit cu flori. „Am venit la hramul Mănăstirii Hadâmbu împreună cu familia, pentru a o cinsti pe Maica Domnului. Ne-am închinat la icoana făcătoare de minuni, mai ales că dorim să-i învăţăm şi pe copii să se roage şi să fie credincioşi“, s-a exprimat Ioan din Miroslava. „M-am rugat la Maica Domnului să ne scape de boală şi de suferinţă“, a spus Maria din Sineşti, judeţul Iaşi, care a petrecut sub cerul liber noaptea dinaintea hramului aşezării monahale. Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a rostit mai multe rugăciuni de dezlegare şi de sănătate pentru pelerinii prezenţi, iar apoi l-a proherisit protosinghel pe ieromonahul Iorest Goraş, secretarul Mănăstirii Hadâmbu. Textul distincţiei de vrednicie, oferită de Înaltpreasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a fost citit de pr. Vasile Ţarcă, misionar de caritate la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Pădureni - Grajduri. Episcopul-vicar al Eparhiei Iaşilor a adresat apoi un cuvânt de învăţătură în care a făcut referire la sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului. Arhimandritul Nicodim Gheorghiţă, stareţul aşezării monahale, a mulţumit Preasfinţiei Sale pentru că a slujit Sfânta Liturghie, dar şi pelerinilor veniţi în număr mare la sărbătoarea închinată Preasfintei Născătoare de Dumnezeu din aşezarea monahală pe care o păstoreşte. Prin grija a trei familii de buni creştini, cei peste 1000 de pelerini au fost invitaţi la o agapă frăţească, după ce părintele stareţ a cântat, alături de acestea, câteva din cele mai frumoase pricesne închinate Maicii Domnului.