În vremea aceea a intrat Iisus într-un sat, iar o femeie cu numele Marta L-a primit în casa ei. Şi ea avea o soră ce se numea Maria, care, aşezându-se la picioarele Domnului, asculta cuvintele Lui. Iar Marta se
„Scară către cer“ resfinţită în Parohia Crăieşti
Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ din Parohia Crăieşti, Protopopiatul Sascut, judeţul Bacău, a fost resfinţită duminică, 21 august 2016, de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ioachim.
Sat ale cărui origini se pierd în negura timpurilor ştefaniene, Crăieşti, a trăit duminică, 21 august, bucuria reîntâlnirii credincioşilor cu ierarhul locului, cu fiii satului şi credincioşii zonei, în contextul sărbătorii prilejuite de resfinţirea bisericii cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“. Aici, între anii 2009-2016, s-au efectuat ample lucrări de renovare şi consolidare, atât la interior, cât şi la exterior, din iniţiativa preotului paroh Cârlan Costel, având alături pe Ioan Păvăluţă - epitrop şi Consiliul parohial. Un sprijin important a venit şi din partea Consiliului Local al comunei Stănişeşti. „Lucrările au constat în consolidarea zidurilor cu piloni de susţinere, întărirea fundaţiei, înlocuirea uşilor şi a ferestrelor, refacerea acoperişului şi adăugarea a două construcţii noi, pentru un spaţiu pridvor şi un spaţiu diaconicon“, a declarat preotul paroh Costel Cârlan. Biserica a fost împodobită cu pictură în tehnica „al seco“, urmând canoanele erminiei bizantine, atât la interior, cât şi la exterior (ocniţe), de către pictorul Monica Vasiloaia. Biserica a mai fost înzestrată cu o catapeteasmă nouă din stejar, străni şi alte obiecte de mobilier bisericesc. De altfel, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim a oferit preotului paroh de la Crăieşti distincţia de iconom stavrofor pentru eforturile depuse de-a lungul anilor în vederea finalizării acestor ample lucrări, iar celor care l-au susţinut le-au fost dăruite distincţii şi diplome de vrednicie. Cei prezenţi la această sărbătoare a resfinţirii „scării către cer“ din comuna Crăieşti au putut, ulterior, să se închine în sfântul locaş, aşa cum este tradiţia la asemenea momente.