„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Şcoală de vară în Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Botoşani
În Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiul Botoşani, s-a desfăşurat, în perioada 2 iulie - 31 august 2018, Şcoala de vară. Aceasta s-a derulat sub îndrumarea preotului paroh Petru Fercal pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 12 ani.
Timp de două luni, în Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiul Botoşani, s-a desfăşurat Şcoala de vară pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 12 ani. Festivitatea de încheiere a şcolii de vară a avut loc pe 6 septembrie 2018, în sala de festivităţi a Aşezământului social-filantropic al Parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul”. Preotul paroh Petru Fercal a mulţumit tuturor celor implicaţi în această activitate didactică şi duhovnicească, arătând că eforturile depuse în modelarea tinerilor este un folos pentru Biserică, pentru societate, dar şi o expresie de recunoştinţă faţă de Dumnezeu. Inspectorul pentru învăţământ primar Olguţa Şchiopu de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani a apreciat implicarea profesorilor şi a tinerilor voluntari, cât şi dragostea copiilor, în număr atât de mare, care s-au implicat activ o perioadă atât de îndelungată din vacanţa lor. A urmat programul de cântări patriotice şi duhovniceşti susţinut de copii.
În perioada 2 iulie - 31 august 2018, un număr de 80 de şcolari din Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiul Botoşani au luat parte la cursuri de limba engleză, limba franceză, dezvoltare personală, ore de religie, pictură, cateheze, educaţie muzicală, educaţie plastică, activităţi educative, activităţi recreative (şah, fotbal, volei, desen pe asfalt, modelaj din plastilină s.a.). Predarea cursurilor a fost asigurată de 35 de profesori şi de 15 elevi voluntari. Zilnic s-a derulat acest program, iar sâmbăta copiii au participat la Sfânta Liturghie, dând răspunsurile la strană. În fiecare joi seara, tinerii au participat la programul cultural, organizat de grupul muzical al parohiei, la care, prin osteneala unor doamne, la sfârşit se bucurau degustând din bucatele pregătite şi petrecând cu încântare într-un dialog prietenesc. Sub îndrumarea studentului Gheorghe Bulboacă, săptămânal au avut loc repetiţii de muzică bizantină şi cântări patriotice, la care participau membrii de toate vârstele ai corului (aproximativ 60 de persoane). Efortul depus a fost încununat nu numai de susţinerea momentelor frumoase în cinstea Centenarului şi a sărbătorilor duhovniceşti în parohie, ci şi de participarea grupului la o serie de activităţi, slujbe, tabere şi conferinţe misionare la alte parohii din Protopopiatul Botoşani, care se încheiau cu frumoasele agape frăţeşti, dând posibilitate copiilor să se bucure de trăiri ziditoare de suflet.