„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
„Şcolari la Mănăstirea Balş“, ediţia a IX-a
Parohia Bivolari, Protopopiatul 1 Iaşi, judeţul Iaşi, a organizat, în perioada 25-30 iulie 2016, tabăra de creaţie „Şcolari la Mănăstirea Balş„. Pe lângă activităţile din ateliere, copiii s-au rugat împreună şi au participat la Sfânta Liturghie.
Copiii din localitatea Bivolari, judeţul Iaşi, au beneficiat timp de o săptămână de o tabără gratuită la Mănăstirea Balş, aflată în comuna Frumuşica, judeţul Botoşani. Aceasta a ajuns la cea de-a IX-a ediţie şi a fost organizată între 25 şi 30 iulie 2016, la iniţiativa părintelui Emil Ojog de la Parohia Bivolari. „Am venit cu 36 de copii din cele două şcoli ale comunei Bivolari. Ni s-a alăturat şi părintele Virgil Murărescu de la Parohia Soloneţ, iar printre colaboratori se numără studentul Cătălin Acatrinei, studenta Ecaterina Teodorescu şi seminaristul Eduard Popiţanu. Cazarea şi masa au fost organizate de Mănăstirea Balş, prin grija protosinghelului Isidor Bucătaru, stareţul aşezării monahale“, a menţionat preotul Emil Ojog. Activităţile din fiecare zi au început şi s-au încheiat cu rugăciune, programul cuprinzând concursuri, vizionări de filme religioase. Prin grija părintelui stareţ Isidor, la tabără au fost invitaţi să participe şi copii din parohiile învecinate mănăstirii. Miercuri, 27 iulie 2016, un grup de tineri din Parohia Deleni, însoţit de preotul Ionuţ Purcel, au ajuns la Balş, urmând ca joi, 28 iulie 2016, grupul de copii de la Parohia Şendreni, însoţiţi de preotul Petrică Ciobanu, să se alăture activităţilor taberei. În ziua cinstirii Sfântului Pantelimon, copiii au participat la Sfânta Liturghie, iar la final s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Hristos. „Anul acesta copiii au fost îndemnaţi să adreseze întrebări la frământările lor, astfel că în seara zilei de 29 iulie ei au primit răspunsuri din partea noastră. În ultima zi, copiii au primit diplome de participare şi de la concursurile organizate“, a adăugat preotul Emil Ojog. Protosinghelul Isidor a amintit că pentru organizarea taberei a fost sprijinit de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă cu 20 de saltele necesare pentru cazare. „Am colaborat foarte bine cu preoţii ce i-au însoţit pe copiii participanţi. Am reuşit să aducem bucurie în sufletele copiilor, astfel că sunt împlinit pentru aceasta“, ne-a transmis părintele stareţ Isidor.