În vremea aceea a intrat Iisus într-un sat, iar o femeie cu numele Marta L-a primit în casa ei. Şi ea avea o soră ce se numea Maria, care, aşezându-se la picioarele Domnului, asculta cuvintele Lui. Iar Marta se
Şcoli de vară în parohiile Stăneşti şi Cotu Vameş
Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în perioada 21-25 august 2016, în Parohia Stăneşti, Protopopiatul Moineşti, s-a desfăşurat cea de-a doua ediţie a Şcolii de vară intitulată „Din pridvorul bisericii în mijlocul naturii“, în contextul Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox. În ultima zi de tabără, cei 30 de participanţi, împreună cu părintele Constantin Florariu, părintele Nelu Aneculoaie de la Parohia Pietrosu şi epitropul Parohiei Stăneşti, au pornit pe un traseu montan către Piatra Crăpată. Tinerii entuziaşti au cântat, s-au jucat şi s-au bucurat de frumuseţile naturii create de Bunul Dumnezeu. După un drum obositor de opt ore, drumeţii au fost aşteptaţi cu o masă caldă în cadrul Centrului social-filantropic „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ al parohiei. Activitatea s-a încheiat cu o rugăciune de mulţumire şi cu cântări de slavă în cinstea Maicii Domnului, ocrotitoarea parohiei, în jurul unui foc de tabără.
În Parohia „Înălţarea Domnului“ - Cotu-Vameş, Protopopiatul Roman, s-a desfăşurat Şcoala de vară intitulată „Copiii - prietenii Sfântului Nectarie“. Printre obiectivele proiectului s-au aflat dezvoltarea capacităţii de relaţionare şi comunicare între copii, însuşirea şi practicarea unor activităţi specifice vârstei, dezvoltarea imaginaţiei şi creativităţii, a încrederii în propriile capacităţi, manifestarea bucuriei de a fi împreună cu ceilalţi şi cu precădere aproprierea copiilor de Biserică şi de duhul trăirii ortodoxe. „La activităţile şcolii de vară au participat zilnic câte 35-50 de elevi, cu vârste cuprinse între 7-17 ani, din comunitatea noastră sau copii veniţi în vacanţă la bunici“, a spus preotul Sânică Palade.