„Zis-a Domnul pilda aceasta: Împărăția lui Dumnezeu este asemenea grăuntelui de muștar pe care, luându-l, un om l-a aruncat în grădina sa; și a crescut și s-a făcut copac, iar păsările cerului s-au
Seară de poezie „Ce bine că eşti“, la Colegiul „Sfântul Nicolae“
„Să devenim poezie!“. Acesta a fost îndemnul la care cei prezenţi la seara de poezie „Ce bine că eşti“, recitatori şi spectatori, au rezonat în totalitate.
Pe 31 martie, la Colegiul „Sfântul Nicolae“, în Sala Festivă, a avut loc un eveniment liric închinat poetului Nichita Stănescu. Mai mulţi membri ai Colegiului, şi nu numai, au recitat poezii celebre de-ale poetului, acompaniaţi de muzică clasică. Poezia sensibilizează, te pătrunde şi te înalţă, mai ales dacă vine din partea unui poet de seama lui Nichita Stănescu. „Ploaie în luna lui Marte“, „Leoaică tânără iubirea“, „Sunt un om viu“, „Poveste sentimentală“, „Necuvintele“, acestea au fost câteva dintre poeziile care au răsunat în seara de 31 martie.
Poezia nu a fost singura care a adus zâmbete pe buzele celor prezenţi, ci şi acordurile de chitară, împletite cu vocile a două fete, Loredana Loghin şi Laura Mujdei, ambele fiind prezente la mai toate evenimentele colegiului. Acestea au interpretat melodiile „Ce bine că eşti“, „Nebun de alb“ şi altele. Corul „Mira“, dirijat de doamna profesoară Petronela Dârţu, care activează la Biserica „Sfântul Nicolae Domnesc“, a încântat auditoriul, prin armonia vocilor feminine şi masculine. La sfârşit, cei prezenţi au fost invitaţi la o ceaşcă de ceai, pentru a schimba impresii. Nu a lipsit nici şedinţa foto, motiv de a lega noi prietenii şi de a cunoaşte persoane noi. Mulţumim şi tuturor celor care au recitat şi au participat şi în special celui care a organizat această seară, Marius Elisei. Acesta a declarat că în viitor se vor mai organiza astfel de seri lirice, dovadă fiind entuziasmul celor care au fost prezenţi. „Să devenim poezie!“ (Vladimir Cârlan - coordonator al Redacţiei „Alpha“ din cadrul Colegiului „Sfântul Nicolae“)