„În vremea aceea Iisus învăța și de față ședeau farisei și învățători ai Legii, veniți din toate orașele mici ale Galileei, ale Iudeei și din Ierusalim. Iar puterea Domnului se arăta în tămăduiri.
Serbarea bicentenarului lui Ion Ionescu de la Brad
Ion Ionescu de la Brad a fost pomenit la împlinirea a două secole de la naşterea sa. Preoţi, reprezentanţi ai autorităţilor centrale, judeţene şi locale, oameni de ştiinţă au participat, în zilele de 23 şi 24 iunie 2018, la cea de-a XXVI-a ediţie a Simpozionului Naţional de Istorie şi Retrologie Agrară din România.
Aceasta a fost dedicată bicentenarului naşterii primul mare agronom român, revoluţionar paşoptist, economist, statistician, fondator de şcoală agricolă şi silvică, scriitor, gazetar, academician, mare patriot şi vizionar. Duminică, 24 iunie, chiar în ziua aniversării naşterii lui Ion Ionescu de la Brad, în curtea Direcţiei pentru Agricultură Bacău, în prezenţa Irinei Chiose, strănepoata savantului, a fost dezvelit bustul acestuia şi tot în aceeaşi zi participanţii la eveniment au făcut un pelerinaj la mormântul său, din satul Brad.
Participanţii au plecat apoi în pelerinaj în satul Brad, comuna Negri, unde a fost săvârşită Sfânta Liturghie de către un sobor de preoţi, sub protia preotului Constantin Tomozei, consilier eparhial, delegat al Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului. La acest moment aniversar, s-a bătut o medalie care are pe avers chipul lui Ion Ionescu de la Brad, iar pe revers sunt trecute principalele sale funcţii. De asemenea, a fost realizată o insignă din alamă patinată cu chipul savantului şi cu datele bicentenarului.