„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
„Sfântul Arhidiacon Ştefan este pildă de iertare a celor care ne greşesc“
Pe data de 27 decembrie 2016, de sărbătoarea Sfântului Arhidiacon Ştefan, Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a săvârşit Sfânta Liturghie în paraclisul Căminului de bătrâni „Sfântul Ioan cel Nou din Suceava“.
Oficiată în sobor de preoţi şi diaconi, slujba arhierească a fost prilej de apropiere între credincioşii din Suceava şi persoanele asistate din cămin. Răspunsurile la strană au fost date de corul paraclisului. La momentul cuvenit din slujbă, IPS Părinte Pimen a făcut o hirotonie întru preot.
„Numai o piatră să primeşti pe corpul tău şi tot e durere; imaginaţi-vă ce înseamnă să fii ucis prin delapidare. Suferind aceste chinuri şi durerea lovirii cu pietre, totuşi Sfântul Arhidiacon Ştefan s-a rugat lui Dumnezeu ca să-i ierte pe vrăjmaşii săi. Sfântul Arhidiacon Ştefan este pildă de iertare a celor care ne greşesc, ca şi Dumnezeu să ne ierte pe noi, care greşim atât de mult, aşa cum spunem şi în rugăciunea «Tatăl nostru»“, a spus IPS Părinte Arhiepiscop Pimen, în predica rostită cu acest prilej.
La finalul Sfintei Liturghii, toţi închinătorii au ascultat cuvântul de învăţătură al ierarhului şi s-au miruit alături de obştea de măicuţe a aşezământului.
Arhiereul i-a vizitat la cameră pe bătrânii care nu s-au putut deplasa la biserică, după care a luat masa împreună cu ceilalţi vârstnici.
Înfiinţat acum 22 ani cu binecuvântarea şi directă implicare a IPS Părinte Pimen, Căminul de bătrâni „Sfântul Ioan cel Nou“ fiinţează avându-l ca ocrotitor chiar pe Sfântul Ioan. Personalul care deserveşte aşezământul de caritate este format din monahii. Obştea lor se ocupă nu numai de îngrijirea şi supravegherea persoanelor vârstnice, ci şi de gospodăria aflată în dotarea căminului. Cele 25 de persoane asistate se bucură şi de o atentă îngrijire medicală, împlinită atât de persoane de specialitate din cinul monahal, cât şi de doctori care le vizitează periodic.