„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Sfântul Iulian din Tars, prăznuit la Iaşi
Biserica „Sfântul Iulian din Tars", aflată în Campusul studenţesc „Tudor Vladimirescu" din Iaşi, şi-a serbat ieri, 21 iunie 2017, hramul. În ajunul sărbătorii, un sobor mare de preoţi a oficiat slujba Vecerniei în locaşul de închinare.
Sfântul Iulian din Tars a fost cinstit în zilele de 20 şi 21 iunie 2017, în singura biserică din Europa care îi poartă numele. Locaşul de închinare se află în Campusul studenţesc „Tudor Vladimirescu" din Iaşi. Marţi seară, în ajunul hramului, părintele Marian Timofte, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Iaşilor, împreună cu un sobor mare de preoţi şi diaconi, a oficiat Vecernia unită cu Litia. Pe lângă enoriaşii parohiei, la slujbă au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale. Oamenii s-au închinat cu acest prilej la racla în care se află un fragment din moaştele Sfântului Mucenic Iulian din Tars, aflată într-un frumos baldachin sculptat. „În cei aproape 13 ani de activitate pastoral-misionară ne apropiem de finalizarea lucrărilor de pictură la această biserică. Nădăjduim ca anul viitor, când împlinim 100 de ani de la Marea Unire, să ne bucurăm cu toţii de sfinţirea acestei biserici. Mulţumim tuturor celor care s-au implicat în ridicarea locaşului şi înfrumuseţarea lui cu pictură", s-a exprimat pr. paroh Florin Chirilă, inspector bisericesc al Eparhiei Iaşilor. Pe lângă lucrările de pictură ce sunt de realizat în cafas, în perioada următoare vor fi aşezate toate icoanele în catapeteasma bisericii. „Am simţit ajutorul Sfântului Iulian din Tars, în fiecare an având o evoluţie a lucrărilor. Pe lângă ridicarea sfântului locaş, am încercat să zidim biserica din sufletele tinerilor de toate vârstele. Fiind amplasată într-un campus, foarte mulţi tineri participă la sfintele slujbe, dar şi la activităţile multiple ale parohiei", a adăugat pr. paroh Florin Chirilă. Ieri, 21 iunie, după Sfânta Liturghie, s-a oficiat Parastasul pentru ctitorii bisericii, pentru studenţii şi profesorii mutaţi la Domnul.