„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Sfinţire de altar de vară şi de casă socială în Parohia Buznea
În după-amiaza zilei de sâmbătă, 9 septembrie 2017, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, în sobor numeros de preoţi şi diaconi, a săvârşit slujba de sfinţire a noului altar de vară şi a noii case sociale ale Parohiei „Înălţarea Domnului“ - Buznea, moment ce a însemnat o încununare a eforturilor depuse de pr. paroh Nicolae Păvăluc şi enoriaşi.
Sâmbăta dinaintea Înălţării Sfintei Cruci a fost zi de sărbătoare pentru Parohia „Înălţarea Domnului“ - Buznea, comuna Ion Neculce, Protopopiatul Paşcani, judeţul Iaşi. Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, în sobor numeros de preoţi şi diaconi, a oficiat slujba de sfinţire, prin ungere cu mir sfinţit şi agheasmă, a noului altar de vară şi a noii case sociale.
„În vremurile în care trăim, Biserica este chemată, în primul rând, să-şi îndeplinească lucrarea sa fundamentală, anume lucrarea liturgică, sfinţitoare, propovăduitoare, a cuvântului lui Dumnezeu, în Biserică şi în afara ei. Dar fiind timpuri de libertate totuşi, cu toate greutăţile şi constrângerile, parohia este chemată să îndeplinească şi alte lucrări cu care ea a fost obişnuită de-a lungul veacurilor, dar care în vremurile de după război au fost întrerupte sau diminuate. Mă refer aici la casele şi aşezămintele sociale, în care enoriaşii, la diferite prilejuri, să se întâlnească, să primească ajutor, un sfat şi o vorbă bună, întregindu-se astfel lucrarea preotului“, a spus IPS Mitropolit Teofan în cuvântul de învăţătură.
Din soborul slujitor a făcut parte şi părintele Pavel Postolachi, protoiereul Protopopiatului Paşcani, care a apreciat la finalul slujbei activitatea misionară şi administrativă a Parohiei Buznea.
Ca urmare a implicării sale în realizarea lucrărilor de construcţie şi de înfrumuseţare a casei sociale, părintele Nicolae Păvăluc a primit o distincţie de vrednicie. De asemenea, au fost evidenţiate persoanele care s-au ostenit cel mai mult şi au ajutat la zidirea noului altar şi a casei sociale, acestea primind distincţii şi diplome de vrednicie.