„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Sfinţire de casă socială în Parohia Coada Stâncii
În după-amiaza zilei de duminică, 4 iunie 2017, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, în sobor numeros de preoţi şi diaconi, a săvârşit slujba de sfinţire a noii case sociale a Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie“ - Coada Stâncii, moment ce a însemnat o încununare a eforturilor depuse de pr. paroh Neculai Petrachi, autorităţile locale şi enoriaşi.
Ziua de duminică, 4 iunie 2017, a fost una istorică pentru Parohia „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir“ - Coada Stâncii din Protopopiatul 2 Iaşi. Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, în sobor numeros de preoţi şi diaconi, a oficiat slujba de sfinţire, prin ungere cu mir sfinţit şi agheasmă, a noii case sociale.
Din soborul slujitor a făcut parte şi părintele Marius Daniel Profir, protoiereul Protopopiatului 2 Iaşi, care a apreciat la finalul slujbei activitatea misionară şi administrativă a Parohiei Coada Stâncii, subliniind faptul că această comunitate se află în plin proces de edificare a unui nou locaş de cult, care va avea un demisol generos, loc menit pentru organizarea de diferite activităţi culturale, sociale şi filantropice.
În cuvântul de mulţumire adresat cu această ocazie, părintele paroh Neculai Petrachi a menţionat cât de mult l-au ajutat enoriaşii în ridicarea şi amenajarea casei sociale, unii dintre ei ajutând zilnic timp de trei luni. La finalul cuvântului, părintele paroh a subliniat: „Aşa cum mama uită durerile naşterii când vede pruncul, aşa şi eu dau slavă lui Dumnezeu că toate s-au terminat cu bine“.
Cuvântul de final i-a aparţinut Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan, care i-a îndemnat pe credincioşii prezenţi să participe cât mai des la Sfânta Liturghie: „Omul care nu merge duminica la Liturghie nu se poate numi creştin. Trebuie să ştim acest lucru, fie că ne doare sau nu. În vechime, dacă un enoriaş nu mergea trei duminici la biserică, preotul se sesiza şi, împreună cu parohia, îl excludea din comunitate pe respectivul. Sigur, există situaţii, de boală, bătrâneţe sau imobilitate, când Dumnezeu îngăduie şi iartă neparticiparea la sfintele slujbe. În celelalte cazuri, însă, este obligatoriu ca măcar un membru din fiecare familie să fie prezent la Sfânta Liturghie, ca să-I mulţumească lui Dumnezeu pentru binefacerile primite de-a lungul săptămânii şi să se roage pentru săptămâna ce urmează“. De asemenea, ierarhul le-a spus enoriaşilor din Coada Stâncii să aibă grijă de familiile proprii, „cel mai mare bun pe care omul îl are de la Dumnezeu“ şi să nască pruncii cu care îi binecuvântează Dumnezeu.
Ca urmare a implicării sale în realizarea lucrărilor de construcţie şi de înfrumuseţare a casei sociale, părintele Neculai Petrachi a primit rangul de iconom. De asemenea, au fost evidenţiate persoanele care s-au ostenit cel mai mult şi au ajutat la zidirea casei sociale, acestea primind distincţii şi diplome de vrednicie. Printre cei care au primit distincţii s-au numărat doi veterani de război, precum şi Iulian Marcu, actualul primar al comunei Ungheni.