„În vremea aceea, mergând Iisus pe cale, a zis cineva către El: Te voi însoți oriunde Te vei duce. Și i-a zis Iisus: Vulpile au vizuini și păsările cerului cuiburi; dar Fiul Omului nu are unde să-Și plece
Simpozion la Şcoala Specială „Constantin Păunescu“ din Iaşi
Proiectul regional de cultivare a valorilor spirituale „Raze de lumină şi har din inima mea către inima ta", ediţia a IV-a, al Şcolii Gimnaziale Speciale „Constantin Păunescu" din Iaşi a ajuns la final. De Ziua Învăţătorului, marţi, 5 iunie 2018, în şcoala amintită a avut loc simpozionul „Influenţa modelelor ca repere în formarea şi dezvoltarea personalităţii".
Părintele Andrei Mocanu, titularul Catedrei de religie în cadrul şcolii, coordonatorul proiectului, alături de prof. Monica Macovei, a mulţumit invitaţilor şi partenerilor pentru că au răspuns afirmativ invitaţiei de a participa la eveniment. De asemenea, a amintit cele două domenii ale proiectului dedicat copiilor cu cerinţe educative speciale: teologic (disciplina religie) şi psihologic (abordarea psihopedagogică specială). Profesoara Cristina Negru, cea care a iniţiat concursul, a mulţumit Editurii „Sfântul Mina" din Iaşi, care a reunit într-un volum referatele ştiinţifice ale simpozionului. Profesoara Monica Macovei şi-a exprimat bucuria de a serba Ziua Învăţătorului printr-un simpozion dedicat formării şi dezvoltării personalităţii, iar profesorul Sorin-Gabriel Dănilă, directorul Şcolii Gimnaziale Speciale „Constantin Păunescu" din Iaşi, a remarcat că elevii cu cerinţe speciale merită să aibă parte de un concurs de creaţie şi a apreciat prezenţa distinşilor oaspeţi. Profesoara Denisa Mănoiu, inspectorul de specialitate la disciplina religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, a amintit în alocuţiunea sa despre dascălii care au avut o contribuţie deosebită în formarea actualei generaţii şi pentru care trebuie să existe recunoştinţă. De asemenea, a evidenţiat care sunt măsurile pe care Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi le-a luat pentru elevii cu cerinţe speciale care au dorit să participe la Olimpiada de religie. Părintele profesor doctor Bogdan Racu, inspector pentru învăţământ şi cateheză al Arhiepiscopiei Iaşilor, i-a felicitat pe organizatorii simpozionului şi i-a îndemnat pe cei prezenţi să mediteze la veşnicie, pentru dobândirea unei vieţi pline de lumină. Lector universitar doctor Bogdan Constantin Neculau, de la Departamentul pentru pregătirea Personalului Didactic al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, a ţinut o comunicare legată de tema simpozionului, urmărită cu interes de către toţi cei prezenţi.
În sala de festivităţi a şcolii a fost prezentată o expoziţie de fotografii cu imagini de la ediţiile anterioare ale concursului. În acelaşi timp, a fost prezentat un album foto realizat cu sprijinul Clubului Fotografilor Iaşi.