„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Slujbă arhierească la hramul Mănăstirii Giurgeni
În ziua cinstirii Naşterii Maicii Domnului, ieri, 8 septembrie, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Giurgeni din judeţul Neamţ. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa unui număr mare de credincioşi.
În ziua preacinstirii Maicii Domnului, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, a săvârşit Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului“ - Giurgeni din judeţul Neamţ. Cu acest prilej, părintele Liviu Ioan Crăciun, împreună-slujitor în soborul mănăstirii de la Giurgeni, a fost hirotesit iconom stavrofor, pentru râvna slujirii şi implicarea în educarea tinerilor. Pelerini din toate colţurile ţării şi-au îndreptat paşii, cu evlavie, către această aşezare monahală care adăposteşte icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. La sfârşitul slujbei, părintele Ioan Bârgăoanu, protopop al Protoieriei Oneşti, a transmis gânduri de felicitare din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pentru IPS Părinte Ioachim, cu prilejul serbării zilei onomastice pe 9 septembrie. Cu acest prilej, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a fost realizat, în studiourile Radio TRINITAS ale Patriarhiei Române, CD-ul „Imne din Lumină Lină“, ce conţine poeme inspirate din textele Sfintelor Evanghelii din duminici şi sărbători, alcătuite de Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului. Despre frumuseţea şi contextul realizării acestui CD a exprimat câteva cuvinte Lidia Popiţa Stoicescu, ce a amintit de melosul şi frumuseţea imaginilor inspirate din textul biblic, pe care autorul le-a transpus în duh de rugăciune. La final, arhimandritul Antonie Jeflea, stareţul aşezământului monahal, a mulţumit tuturor pelerinilor, exprimându-şi nădejdea că Maica Domnului va fi ocrotitoare şi povăţuitoare în fiecare moment al vieţii credincioşilor ce o cinstesc. Cunoscută şi datorită faptului că adăposteşte icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Giureni, mănăstirea a fost la început schit de călugări, înfiinţat în secolul al XVIII-lea, ca metoc al Episcopiei Romanului. În luna aprilie 1993, un grup de credincioşi a înaintat către Episcopia Romanului o cerere de redeschidere a Mănăstirii Giurgeni. La 1 iulie 1995, a fost trimis aici ca preot slujitor părintele Antonie Jeflea, numit apoi stareţ cu data de 1 noiembrie 2000.