„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Slujbă arhierească la Mănăstirea Hadâmbu
Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit duminică, 12 martie 2017, Taina Sfântului Maslu la Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului“ - Hadâmbu din judeţul Iaşi. Din soborul slujitorilor au mai făcut parte părintele Pavel Postolachi, protopop de Paşcani, pr. Vilie Doroşincă, protopop emerit, şi pr. Cosmin Gubernat, consilier pe Sectorul cultural-misionar al Eparhiei Huşilor.
Sute de credincioşi din toată ţara au venit la Hadâmbu încă din seara zilei de sâmbătă, 11 martie 2017, pentru a participa la sfintele slujbe din aşezarea monahală şi pentru a se închina la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Cuvântul de la finalul slujbei a fost ţinut de părintele Matei Coruga, slujitor la Biserica „Sfântul Vasile cel Mare“ din Iaşi, care a remarcat că Postul Mare este un timp al sfinţeniei, în care oamenii sunt chemaţi spre minunea cea mare a Învierii Mântuitorului Hristos. „Prin această minune, firea noastră cea căzută în păcat a fost ridicată în sânul Preasfintei Treimi de către Mântuitorul Hristos“, a spus părintele Matei Coruga, care a făcut referire apoi la cea mai nouă carte semnată de PS Calinic Botoşăneanul intitulată „Minunile - revelaţii ale Sfintei Treimi în Sfânta Scriptură“, apărută la Editura „Apollonia“ din Iaşi. Arhimandritul Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu, a mulţumit Episcopului-vicar al Eparhiei Iaşilor şi preoţilor pentru că au slujit Taina Sfântului Maslu. Un gând de preţuire a avut către pelerinii prezenţi şi către românii plecaţi în străinătate, în mod special către cei din Parohia ortodoxă română „Sfânta Pelaghia“ - Montecatini Terme, unde a poposit în toamna anului trecut icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Hadâmbu. Părintele Nicodim Gheorghiţă şi-a exprimat dorinţa ca până în toamna acestui an să finalizeze lucrările de construcţie la aşezământul social-filantropic al Mănăstirii Hadâmbu, care va avea o capacitate de cazare de 800 de locuri. În acelaşi timp, s-a amintit de contribuţia consistentă oferită de prinţul Ştefan Sturdza la ridicarea aşezământului, la îndemnul Preasfinţitului Părinte Calinic Botoşăneanul. La Mănăstirea Hadâmbu va fi oficiată pe 9 aprilie 2017, în Duminica Floriilor, Taina Sfântului Maslu de către Episcopul-vicar al Eparhiei Iaşilor.