„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Slujbă de pomenire pentru părintele Hrisostom Dănilă
Sâmbătă, 13 septembrie 2015, la Mănăstirea Bucium din Iaşi a fost săvârşită o slujbă de pomenire pentru protosinghelul Hrisostom Dănilă, la împlinirea unui an de la mutarea la Domnul. Slujba de pomenire a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, din care au făcut parte şi părintele arhimandrit Nichifor Horia, exarhul administrativ al mănăstirilor din Arhiepiscopia Iaşilor, şi ierom. Irineu Bălan, stareţul Mănăstirii Bucium.
În cuvântul rostit la finalul slujbei, PS Părinte Calinic a vorbit despre ultima sa apariţie editorială, dedicată marelui duhovnic: „Părintele Hrisostom Dănilă - matematicianul vieţii trăite în Hristos“: „Strămutarea la cele veşnice a părintelui Hrisostom Dănilă acum un an m-a determinat să scriu două cărţi, ajutat fiind şi de familia sfinţiei sale, care a păstrat un buchet de predici, pe care îl ţineau tăinuit şi neştiut mai de nimeni. Parvenindu-mi acel buchet de predici, am căutat să alcătuiesc o carte de sine stătătoare, ajutat fiind în alcătuirea cărţii despre părintele Hrisostom de două persoane foarte dragi sufletului părintelui: doamna directoare Gica Coşescu şi doamna doctor Claudia Covaliu. Aceste doamne au fost motorul acestei cărţi, pentru că au adunat evocări de la aproape toţi ucenicii părintelui“.
În continuare, părintele prof. univ. dr. Vasile Nichita a făcut o prezentare a volumului semnat de Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul. Lucrarea „Părintele Hrisostom Dănilă - matematicianul vieţii trăite în Hristos“, cu o prefaţă analitică semnată de prof. univ. dr. Nicu Gavriluţă, decanul Facultăţii de Filosofie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ - Iaşi, este o carte de suflet, urzită în memoria Părintelui Hrisostom la împlinirea unui an de la strămutarea sa la cele veşnice. Lucrarea cuprinde două părţi. În prima parte sunt 20 de evocări ale foştilor colegi din corpul profesoral sau elevi de la şcoala din Ghermăneşti şi ale unor fii duhovniceşti, care din dragoste filială l-au evocat în scris pe părintele lor spiritual. Partea a doua cuprinde 22 de predici, intitulate „Fărâme din preaplinul sufletului său“, primite spre publicare de la nepoţii părintelui din Bucureşti.