„Zis-a Domnul pilda aceasta: Împărăția lui Dumnezeu este asemenea grăuntelui de muștar pe care, luându-l, un om l-a aruncat în grădina sa; și a crescut și s-a făcut copac, iar păsările cerului s-au
Slujire arhierească în Duminica a XXII-a după Rusalii
În Duminica a 22-a după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din Huşi.
În cuvântul de învăţătură rostit cu acest prilej a evidenţiat faptul că nu atât bogăţia sau sărăcia ne despart sau apropie de Dumnezeu, ci felul cum le facem să lucreze în viaţa noastră. Preasfinţitul Ignatie a insistat asupra distanţei care se creează între oameni, diferenţele sociale care despart fiind urmări ale patimii mândriei, ale orgoliului.
Distanţa dintre oameni, însingurarea, ca urmare a orgoliului, ne ţin departe de semeni şi în acelaţi timp de Dumnezeu.
După Sfânta Liturghie, Preasfinţitul Părinte Ignatie a ţinut în mod special să-l omagieze pe părintele arhimandrit Mina Dobzeu la împlinirea vârstei de 96 de ani.
Potrivit Părintelui Episcop, arhimandritul Mina Dobzeu rămâne un martor vrednic al mărturisirii credinţei în vremea regimului opresiv comunist, perioadă în care afirmarea credinţei echivala cu suferinţele şi prigoana din temniţă.
Nici părintele Mina nu a fost scutit de această jertfă, însă, prin rânduiala lui Dumnezeu, în închisoare îl va boteza pe Nicolae Steinhardt, viitorul monah de la Rohia.
Nici după eliberare, zelul misionar al părintelui Mina nu s-a oprit, el adresând mai multe scrisori fostului preşedinte Nicolae Ceauşescu, în apărarea credinţei, din care a citat şi Preasfinţitul Ignatie: „Dar acum ce vrem să facem din poporul acesta? Că îl defăimăm pentru credinţa lui strămoşească şi curată şi-i desfiinţăm ziua de odihnă şi sărbătorile sfinte, şi-i predăm în locul credinţei lui fireşti ceea ce vrei tu - om păcătos? Credinţa poporului acestuia, care este un popor prin excelenţă creştin, are conştiinţa existenţei lui Dumnezeu, afirmând-o pe temeiurile raţiunii sănătoase şi lucide şi n-are rost să i se predea ceea ce nu trebuie şi nu-i firesc!“ (Scrisoarea a V- a către Ceauşescu, 1988).