„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Slujire arhierească în Parohia Colacu
În a doua duminică din Postul Mare, Înatpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica parohială din satul Colacu, Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc.
Răspunsurile liturgice au fost date de Corala mixtă „Academica“. După ce mulţi dintre ei s-au împărtăşit cu Sfintele Taine, credincioşii au ascultat cuvântul de învăţătură rostit de IPS Părinte Pimen: „Să-i ajutăm pe cei care au nevoie, cu cele necesare vieţii lor, aşa cum au făcut şi cei patru inşi cu slăbănogul din Evanghelie. Puteau să spună că nu pot să intre în casă, ştiind cât de greu este atunci când este aglomeraţie. Totuşi, au dat dovadă de curaj şi au făcut un mare efort, urcând pe acoperiş şi coborându-l pe acolo pe slăbănog. Câtă credinţă au avut cei patru, cât şi slăbănogul! Credinţa este un dar al lui Dumnezeu şi este sporită de faptele de milostenie“.
La final, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a săvârşit o slujbă de pomenire în memoria ctitorilor bisericii.
Biserica satului Colacu, locaş ortodox cu piatra de temelie aşezată în 1938, are hramul Naşterea Maicii Domnului. Din cauza vitregiei timpurilor, ea a putut fi terminată şi sfinţită abia în 1964. În 2001 au fost necesare ample lucrări de renovare, care s-au finalizat cu resfinţirea din 25 octombrie 2006. Locaşul sfânt s-a îmbrăcat în haină nouă, stilul moldovenesc de arhitectură redându-i frumuseţea de odinioară. Situată pe un tăpşan care o înalţă puţin de vatra satului, biserica actuală este ridicată în imediata apropiere a unei biserici - monument istoric, construită numai din lemn, cu o vechime care depăşeşte două sute de ani. Parohul bisericii din Colacu este părintele Domiţian Coclici.