„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Spitalul „Providenţa“ susţine Swimathon
Spitalul „Providenţa“ este partenerul medical al Swimathon 2015, unul dintre cel mai mari evenimente de strângere de fonduri iniţiat şi lansat de Fundaţia Comunitară Iaşi.
Organizat sub forma unei competiţii de înot, Swimathon reuneşte organizaţiile, companiile, grupurile de iniţiativă şi comunitatea locală şi le oferă platforma prin care se pot implica în susţinerea proiectelor pe care le consideră relevante: ONG-urile sau grupurile de iniţiativă înscriu proiecte din comunitatea locală, companiile şi înotătorii aleg pentru ce se implică, iar susţinătorii donează pentru cauza aleasă de ei.
La ediţia din acest an s-au înscris 24 de cauze locale, care urmăresc să îmbunătăţească calitatea vieţii din oraşul Iaşi prin investiţiile care se vor face în artă, educaţie, sănătate sau contribuind la egalitatea de şanse a grupurilor vulnerabile.
„Lucrurile frumoase se întâmplă atunci când oamenii dăruitori îşi unesc puterile pentru a împlini un scop în care ei cred cu adevărat. Spitalul „Providenţa“ susţine Swimathon deoarece credem în valoarea proiectelor înscrise în competiţie şi în schimbările pe care acestea le vor aduce în comunitatea ieşeană“, a declarat Marinel Talpeş, managerul Spitalului „Providenţa“.
Pe lângă sprijinul oferit organizatorilor, Spitalul „Providenţa“ va susţine şi cauza „Ajuta-mă să te ajut“ a Asociaţiei „euRespect“, care îşi propune să strângă 2100 de lei, pentru ca 5 tineri cu diferite grade de deficit neuro-motor să beneficieze de şedinţe periodice de kinetoterapie şi psihoterapie. Sprijinul financiar al cauzei se va realiza prin contribuţiile individuale din partea echipei spitalului, sau oferite de diverşi parteneri, colaboratori sau pacienţi care au ales să se implice activ şi să doneze pentru acest proiect.
„Aceşti tineri imobilizaţi în scaunul cu rotile au nevoie de kinetoterapie asistată, altfel există riscul să-şi piardă definitiv controlul neuro-motor asupra propriului lor trup. Prin intermediul acestor şedinţe, dar şi a celor de masaj, putem contribui considerabil la creşterea nivelului fiecăruia de independenţă. Împreună îi putem sprijini pe aceşti tineri spre un viitor mai bun“, a menţionat Raluca Aonofriesei Puiu, coordonator al secţiei de kinetoterapie de la Spitalul „Providenţa“.
Mai multe despre cauza „Ajută-mă să te ajut“, precum şi modalităţile prin care puteţi dona pentru acest proiect le găsiţi la adresa http://swimathon.fundatiacomunitaraiasi.ro.