„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Stareţa Mănăstirii Parincea, condusă pe calea cerurilor
La Mănăstirea Parincea din judeţul Bacău a fost oficiată marţi, 9 iunie 2015, slujba Înmormântării stavroforei Evlampia Corciu, stareţa acestei aşezări monahale. Pentru sufletul celei ce a păstorit obştea aşezării monahale s-au rugat atât clericii, cât şi numeroşii credincioşi care au cunoscut chipul evlavios al celei plecate în lumina veşniciei.
Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit marţi, 9 iunie 2015, slujba Înmormântării stavroforei Evlampia Corciu, stareţa Mănăstirii Parincea. Sicriul cu trupul neînsufleţit al celei ce a povăţuit de-a lungul anilor obştea încredinţată a fost înconjurat de numeroşi slujitori ai sfântului altar, de stareţe de la mai multe mănăstiri din Moldova şi de pelerinii veniţi din mai multe părţi ale Eparhiei Romanului şi Bacăului. IPS Ioachim a adresat un cuvânt în care a apreciat că maica Evlampia a purtat crucea suferinţei, fiind un exemplu de răbdare, astfel că a primit de la Dumnezeu calitatea de a fi biruitoare. „Maica stareţă Evlampia Corciu a avut permanent conştiinţa păcatului, precum a avut şi conştiinţa purtării crucii sale în Hristos. S-a înscris în şirul călugărilor şi maicilor care au făcut joncţiunea cu părinţii închisorilor comuniste, cu cei care s-au jertfit pentru idealul sfânt, ale căror nume ar trebui să le scriem în calendarul Bisericii şi ale căror vorbe ar trebui să întregească filele patericului românesc şi ale celui universal. Parcă-i uităm pe aceştia. S-au stins unul câte unul. Vouă, celor de astăzi, vă spunem să-L rugaţi pe Dumnezeu să vă arate calea, şi dacă v-a arătat-o, să mergeţi pe aceea. Maica Evlampia, prin viaţa sa, prin rugăciune, a reuşit să sioneze între picăturile vitregiilor vremii. A adunat aici, la Parincea, tinere călugăriţe cărora le-a devenit o mamă spirituală", a amintit Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului. Sicriul cu trupul neînsufleţit al vrednicii monahii a fost aşezat în cimitirul aşezării monahale, în apropierea bisericii unde se vor înălţa permanent rugăciuni pentru odihna sufletului celei ce a fost stareţa Mănăstirii Parincea.