„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
„Suntem chemaţi să fim creştini în orice clipă a vieţii noastre“
La Parohia „Sfântul Gheorghe“ din Săveni, Protopopiatul Botoşani, s-a reuşit, prin grija părintelui paroh Constantin Macuc, ridicarea şi finalizarea unui aşezământ social-filantropic modern, dotat cu toate cele necesare. Ca o încununare a eforturilor enoriaşilor şi ale preotului din Săveni, slujba de sfinţire a aşezământului a fost oficiată duminică, 18 septembrie, de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, în sobor numeros de preoţi şi diaconi.
Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, s-a aflat duminică, 18 septembrie 2016, la Parohia „Sf. Gheorghe“ din Săveni, Protopopiatul Botoşani, unde a oficiat slujba Sfinţirii pentru noul complex social.
În cuvântul de învăţătură, ierarhul a vorbit, printre altele, şi despre importanţa aşezămintelor sociale parohiale: „Nevoile enoriaşilor unei parohii sunt fundamental legate de Dumnezeiasca Liturghie, dar viaţa creştină nu se rezumă doar la aceasta. Există o vorbă în înţelepciunea populară şi bisericească: «Vai de cel care este creştin doar de duminică!» Creştinul adevărat nu poate fi doar «de duminică». Suntem chemaţi să fim creştini în orice clipă a vieţii noastre: şi în concediu, şi în supermarket, şi în faţa televizorului. Spun aceasta şi în legătură cu aşezămintele sociale parohiale: nu putem avea doar Liturghia ca lucrare exclusivă a Bisericii; de la Liturghie izvorăşte totul, dar ea se prelungeşte şi dincolo de zidurile bisericii atât în familie, cât şi în viaţa comunităţii“.
La final, părintele protopop Constantin Macuc, parohul Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe“ - Săveni, a primit din partea IPS Mitropolit Teofan distincţia „Crucea Sfântul Ierarh Dosoftei“, ca urmare a implicării sale în realizarea lucrărilor de construcţie şi de înfrumuseţare a casei praznicale. Aceeaşi distincţie au primit şi preoţii Gheorghiţă Bădărău (Parohia „Sfânta Treime“ - Botoşani) şi Liviu Constantin Nechita, consilier patriarhal. De asemenea, au fost evidenţiate persoanele care s-au implicat în construirea aşezământului, printre care s-au numărat şi primarul oraşului Săveni - dl Petru Relu Târzioru, presbitera Maria Macuc, epitropul Gheorghe Dascălu, cântăreţul bisericesc Constantin Nechita, dl Andrei Pintilie.