„Zis-a Domnul către ucenicii Săi: Prindeți curaj și ridicați capetele voastre, pentru că răscumpărarea voastră se apropie. Apoi le-a spus o pildă: Vedeți smochinul și toți copacii: când înfrunzesc aceșt
Tabără de formare la Sâmbăta de Sus
Vara 2016 continuă să surprindă tinerii cu noi oportunităţi de a învăţa şi de a se împrieteni. Taberele din perioada 11-16 iulie de la Mănăstirea Brâncoveanu, Sâmbăta de Sus, au reunit peste optzeci de participanţi din majoritatea judeţelor ţării şi voluntari de pe alte continente, veniţi prin proiecte din China, Indonezia, Brazilia.
Pe lângă momentele comune (rugăciune, seri tematice, jocuri sportive, drumeţii, conferinţe), douăzeci dintre tineri participă la seminarii de formare pentru a deveni coordonatori în activităţile de tineret. Voluntari din toate colţurile României au ocazia de a-şi împărtăşi experienţa în lucrul cu elevii şi studenţii, de a schimba idei şi de a prinde curaj în iniţiativa de a fi lideri şi de a se jertfi pentru cei din jur. Orice întâlnire dintre oameni lasă o amprentă puternică, pozitivă sau negativă, asupra fiecăruia. Atenţi la cei mai mici sau la cei de o vârstă cu ei, tinerii pot fi cei care imprimă în alţii valorile credinţei şi ale tradiţiei, pentru că ei ştiu cel mai simplu mod de a face asta - prin sinceritate, curiozitate şi energie inepuizabilă. În întâmpinarea acestei dorinţe de responsabilizare a voluntarilor a venit, în calitate de invitat şi sfătuitor, părintele Constantin Necula. Tinerii au învăţat prin diferite sesiuni interactive şi jocuri să-şi descopere nu numai talanţii lor, ci şi talanţii celor din jur. Devenind pedagogi şi în acelaşi timp mărturisitori, ei îi pot ajuta pe ceilalţi să-şi găsească locul şi rolul într-o echipă, le pot cultiva şi valorifica darurile.
Datorită zilelor petrecute împreună, formarea nu a rămas la nivel teoretic. Spiritul de aventură, creativitatea, voia bună, dar şi invitaţiile la meditaţie, toate au dat profunzime amintirilor născute aici. Sperăm ca legăturile create între participanţi să se concretizeze şi în viitoare activităţi organizate împreună. Mulţumim pe această cale domnului Flavius Sava, care şi-a pus tot sufletul în organizarea taberei, precum şi tuturor coordonatorilor şi voluntarilor care au făcut posibilă această întâlnire. (Miruna Maria Ţupu, ATOR Iaşi)