„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
„Tabăra din pridvorul satului” pentru copiii din Ibăneşti şi Racovăţ
În perioada 29-31 iulie 2019, s-a desfăşurat „Tabăra din pridvorul satului” în parohiile „Înălţarea Domnului” şi „Sfinţii Voievozi Mihail şi Gavriil” din comuna Ibăneşti, Protopopiatul Dorohoi, judeţul Botoşani. Alături de copiii din cele două parohii s-au aflat şi cei din Parohia „Sfinţii Voievozi Mihail şi Gavriil” din Racovăţ, comuna Pomârla. Tabăra a fost organizată cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan şi cu sprijinul Sectorului de misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor.
Bucuria jocului şi buna dispoziţie au cuprins din nou curtea bisericii. Cei aproape 120 de copii au participat la programul taberei, care a fost destul de variat, pe placul lor, program ce a cuprins momente de rugăciune în comun, ateliere de lucru, sesiuni de discuţie, vânătoare de comori, jocuri sportive, foc de tabără şi vizionarea unor filme educative. Cei care i-au animat pe copii au fost voluntarii de la Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Români (ATOR) Vorona Mare, coordonaţi de Valentin Neculaescu.
Primele două zile de tabără au scos la suprafaţă inocenţa, sensibilitatea, manifestarea spiritului copilăriei. Aceştia au participat la discuţii cu preotul, la ateliere de lucru şi alte activităţi. În seara focului de tabără, alături de copii, a fost prezent şi primarul comunei Ibăneşti, prof. ing. Romică Magopeţ, care a adresat copiilor gândurile sale de bine, asigurându-i în continuare de implicarea sa în proiectele care-i vizează.
Ultima zi a taberei a debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghii la Biserica „Sfinţii Voievozi Mihail şi Gavriil” Ibăneşti, în cadrul căreia numeroşi participanţi au primit Sfânta Împărtăşanie, după care a avut loc sesiunea de final, clipă în care tinerii şi-au exprimat aprecierea şi dorinţa de a repeta această experienţă. Momentul de final a continuat cu vizionarea unui filmuleţ, care a surprins momentele cele mai importante ale acestor trei zile.
Reuşita taberei se datorează entuziasmului tinerilor animatori, participanţilor cuminţi şi interesaţi, dar şi celor care au făcut posibile trăirile acestor zile, părintele Mihai Ştefan Bogdan, părintele Berechea Vasile Ovidiu şi părintele Budacă Teodor Cătălin, dimpreună cu soţiile preotese. Acum, după încheierea taberei, putem spune că au fost zile frumoase şi senine, pline de voie bună, zâmbete şi bucurie în comuniune! (Pr. Teodor Cătălin Budacă)