„După plecarea magilor, iată îngerul Domnului se arătă în vis lui Iosif, zicând: Scoală-te, ia Pruncul şi pe Mama Sa, fugi în Egipt şi stai acolo până ce-ţi voi spune, fiindcă Irod va căuta Pruncul ca
Tabără pentu copiii cu dizabilităţi din Piatra Neamţ
În perioada Crăciunului şi a Anului Nou, 26 de copii cu dizabilităţi de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Alexandru Roşca“ din Piatra Neamţ petrec sărbătorile la Centrul de tineret „Vestitorii Bucuriei“ din staţiunea Bălţăteşti, judeţul Neamţ.
În activităţile întreprinse cu acest prilej se implică tineri voluntari din Piatra Neamţ şi din Târgu Neamţ.
Copiii de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Alexandru Roşca“ din Piatra Neamţ au avut parte de cele mai frumoase sărbători din viaţa lor. Aceasta datorită Bisericii, prin Centrul de tineret „Vestitorii Bucuriei“ din staţiunea Bălţăteşti a Arhiepiscopiei Iaşilor. În aşezământul amintit, micii creştini au, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şansa să împărtăşească împreună bucuria unică specifică doar acestei perioade a anului. După cum ne-a relatat pr. George Măriuţa, directorul Centrului „Vestitorii Bucuriei“, în activităţile derulate s-au implicat tinerii din Asociaţia Tineretul Ortodox Român (ATOR) - filiala Piatra Neamţ şi cei din ATOR - filiala Târgu Neamţ. „Copiii participă până duminică, 8 ianuarie 2017, la ateliere de comunicare şi de creaţie. Ei au descoperit lucruri importante despre semnificaţiile acestor sărbători creştine, învăţând colinde, cântece de stea şi urături. Acestea au fost cântate în biserica din sat şi în casele localnicilor. Ajutaţi de animatori, şi-au confecţionat în atelierele de lucru ale taberei stelele şi obiectele decorative cu care au împodobit casele celor colindaţi“, a spus părintele George Măriuţa. Programul taberei de iarnă mai cuprinde jocuri distractive, ateliere diverse, plimbări cu sania trasă de cai, bulgăreală, concurs cu oameni de zăpadă, săniuş, foc de tabără, prezentarea tradiţiilor şi obiceiurilor de iarnă s.a. „Este pentru prima dată când aceşti copii abandonaţi de familiile lor participă la o tabără de iarnă. Pentru ei a fost un lucru neaşteptat, o adevărată surpriză că să petreacă sărbătorile într-o atmosferă de familie, ca acasă. Şi pe noi ne ajută o astfel de experienţă pentru ca să înţelegem că dincolo de fericirea sărbătorilor sunt sufletele ce aşteaptă fericirea prin noi. Dăruind, vom primi-o şi noi! Mulţumim Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan, care ne susţine şi ne ajută mereu în astfel de activităţi şi tuturor celor care au pus suflet şi au făcut posibilă această activitate“, a adăugat pr. George Măriuţa.