„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Un eveniment de succes - Festivalul multicultural de la Iaşi
Într-o lume care se diversifică de la zi la zi şi care este mai dinamică decât oricând, caracteristicile principale ale omului contemporan ar trebui să fie toleranţa şi respectul pentru aproapele, indiferent de naţionalitate şi arie culturală. În acest context, Asociaţia Iubire şi Încredere din Iaşi a adus în faţa publicului, timp de trei zile, spectacole, o expoziţie fotografică, o expoziţie de obiecte tradiţionale, o proiecţie de film documentar, alături de recitaluri ale etniilor care locuiesc în judeţele Botoşani, Bistriţa-Năsăud şi Iaşi.
Timp de trei zile, capitala Moldovei a fost spaţiu de desfăşurare a unui adevărat maraton de evenimente culturale. Sub titulatura „Diversitatea multiculturală - pilon de dezvoltare comunitară în judeţele Botoşani, Bistriţa-Năsăud şi Iaşi“, Asociaţia Iubire şi Încredere din Iaşi, alături de primăriile oraşelor Botoşani şi Bistriţa au desfăşurat cu succes, în perioada 5-7 iunie 2015, un proiect ce a dorit să ne descopere faptul că diversitatea poate avea sens pozitiv.
Într-o lume care se diversifică de la zi la zi şi care este mai dinamică decât oricând, caracteristicile principale ale omului contemporan ar trebui să fie toleranţa şi respectul pentru aproapele, indiferent de naţionalitate şi arie culturală. În acest context, Asociaţia Iubire şi Încredere din Iaşi a adus în faţa publicului, timp de trei zile, spectacole, o expoziţie fotografică, o expoziţie de obiecte tradiţionale, o proiecţie de film documentar, alături de recitaluri ale etniilor care locuiesc în cele trei judeţe ale ţării noastre.
Viaţă, culoare, sunet şi ritm. Au fost pe scena în aer liber a Complexului Palas din Iaşi formaţia de dansuri maghiare „Vadrózsa“ din Bistriţa, ansamblul Trandafiraşii din Brăteşti - Iaşi, formaţia de dansuri italieneşti „Siamo di nuovo insieme“ - Iaşi, trupa de dans grecesc „Katharsis“ - Botoşani, ansamblul artistic „Areti Roman“, formaţia de dansuri ţigăneşti „Gipsy Eye“ Sodomeni - Iaşi, formaţia „Ricino Zece Prăjini“, Iaşi, corul şi formaţia de dansuri „Edelweiß“ Piatra Neamţ, alături de alţi interpreţi de muzică specifică minorităţilor etnice.
Seara de duminică, seară care a încheiat Festivalul multicultural de la Iaşi, a avut la final oaspeţi de seamă - Ansamblul „Cervona Kalena“ din Negostina - Suceava, ansamblu care a prezentat un regal al dansurilor etniei ucrainene.
Aşa cum a declarat reprezentantul Asociaţiei Iubire şi Încredere din Iaşi, dr. Daniela Doroşincă, întreg demersul multicultural a avut ca scop „promovarea diversităţii culturale şi a dialogului intercultural, implicarea tinerilor în activităţi de promovare a culturii, creşterea accesului publicului larg la forme de cultură modernă şi dezvoltarea unui interes crescut pentru cultură în rândul tinerilor“. (Nicolae Pintilie)