„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Un nou program social-filantropic în Eparhia Romanului şi Bacăului
Parohia cu hramul „Adormirea Maicii Domnului“, Dealu Nou - Sărata, Protopopiatul Bacău, situată în vecinătatea oraşului Bacău, a îmbrăcat haine de sărbătoare în ziua de prăznuire a sărbătorii Intrarea în biserică a Maicii Domnului. Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, a fost prezent în mijlocul comunităţii ortodoxe din acest sat încărcat de istorie şi tradiţie, unde a oficiat Sfânta Liturghie şi a binecuvântat lucrările de înnoire ce s-au împlinit în această biserică. La slujbă au fost prezente oficialităţi judeţene şi locale.
La primele ore ale dimineţii, un sobor de preoţi, în frunte cu părintele protoiereu Costică Busuioc, împreună cu bunii credincioşi păstoriţi de preotul Vasile Balcanu, au întâmpinat intonând cântări duhovniceşti, în mod tradiţional, cu pâine şi sare, semne ale ospitalităţii moldave, pe IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim.
Ierarhul a sfinţit mai întâi icoanele realizate în mozaic care vor împodobi turnul mare de la intrarea bisericii de enorie, după care a oficiat Sfânta Liturghie în sfântul locaş.
În cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor cu privire la sărbătoarea de ieri, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim a explicat importanţa acestui praznic împărătesc şi semnificaţia lui în viaţa creştinilor:
„Acest praznic ne aminteşte de intrarea noastră în Biserică. De fiecare dată când serbăm un eveniment mântuitor, noi nu îl repetăm, ci îl retrăim. Din fiecare sărbătoare încercăm să ne adăpăm ca dintr-un izvor binefăcător de har şi binecuvântare, iar atunci creşterea sufletească şi asemănarea cu Dumnezeu se realizează puţin câte puţin şi după aceea El se recunoaşte în chipul pe care l-a sădit nouă atunci când a binevoit prin marea Sa providenţă“.
Chiriarhul a vorbit despre iubirea şi slujirea aproapelui, anunţând lansarea unui nou program social-filantropic eparhial cu începere chiar din această parohie: „Liturghia este o încununare a Tainelor Bisericii. Prelungirea Liturghiei, dincolo de pragul bisericii, trebuie să o facem atâta vreme cât avem conştiinţa prezenţei lui Dumnezeu în noi şi în lucrarea noastră. Şi cel mai bine o facem prin ajutorarea celor bătrâni, bolnavi şi neputincioşi care sunt aproapele nostru. Tocmai de aceea, noi am binecuvântat implementarea în eparhie, cu începere de aici, din comuna dumneavoastră, a unui nou program eparhial cu titlul «Maica Domnului, toiagul unei bătrâneţi binecuvântate», care este destinat bătrânilor.“