„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
„Un tânăr printre tineri. Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava - 600“
Începând de azi şi până pe data de 26 iulie, Arhiepiscopia Iaşilor organizează la Nemţişor cea de-a VI-a ediţie a Adunării Tinerilor Creştini Ortodocşi din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei. În fiecare zi a taberei se va sluji Sfânta Liturghie, care va fi urmată de ateliere foto, origami, ateliere de gătit, tâmplărie, activităţi sportive, pelerinaje şi conferinţe. Pentru că se împlinesc 600 de ani de la aducerea sfintelor moaşte ale Sfântului Ioan cel Nou la Suceava, tema întâlnirii tinerilor creştini ortodocşi va avea fi „Un tânăr printre tineri. Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava - 600“.
În Poiana Nemţişor, aflată în vecinătatea Mănăstirii Neamţ, are loc, în perioada 23-26 iulie 2015, cea de-a VI-a ediţie a Adunării Tinerilor Creştini Ortodocşi din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei. La această întrunire vor participa peste 600 de tineri cu vârste cuprinse între 14-30 de ani, în special din zona Moldovei, dar şi din alte regiuni ale ţării, precum şi tineri de peste Prut.
Tema ediţiei din acest an este „Un tânăr printre tineri. Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava - 600“. Vor fi organizate sesiuni de lucru - ateliere foto, origami, ateliere de gătit, tâmplărie, activităţi sportive, pelerinaje şi conferinţe. Invitatul special al taberei în acest an este părintele profesor universitar doctor Constantin Coman de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti.
Mai multe detalii despre eveniment ne-a oferit părintele protosinghel Nicodim Petre, coordonatorul Departamentului Tineret şi misiune în universităţi din cadrul Sectorului de misiune, statistică şi prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor: „Am stabilit ca tema celei de-a VI-a Adunări de la Nemţişor din acest an să fie «Un tânăr printre tineri. Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava - 600», pentru că se împlinesc 600 de ani de la aducerea sfintelor moaşte în Cetatea Sucevei de către domnitorul Alexandru cel Bun. Vom aduce în discuţie tânărul sfânt ca model pentru tânărul de astăzi; vom trata subiectul mărturisirii şi al putinţei de a trăi o viaţă sfântă chiar şi de la o vârstă tânără. În fiecare dimineaţă vom începe cu Sfânta Liturghie, la care vor da răspunsurile participanţii, urmată de sesiuni de lucru - ateliere foto, origami, ateliere de gătit, tâmplărie, activităţi sportive, pelerinaje. Ziua de sâmbătă am declarat-o „Ziua portului popular“, fiecare tânăr urmând să poarte măcar o cămaşă tradiţională. Pe data de 24 iulie va avea loc o conferinţă despre tema aleasă, care îi va ajuta pe tineri să-şi aducă aminte de strămoşii lor care merită toată cinstea, să-i facă să realizeze că avem o identitate şi că nu suntem ai nimănui şi de niciunde“.