„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
„Vă îndemn să vă îmbogăţiţi în Dumnezeu”
Sute de credincioşi din localitatea Pleşeşti, judeţul Suceava, dar şi din alte localităţi limitrofe au fost prezenţi, duminica trecută, la slujba de resfinţire a Bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, săvârşită de către Preasfinţitul Părinte Damaschin, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.
În Duminica a XXVI-a după Rusalii, 18 noiembrie 2018 (a bogatului căruia i-a rodit ţarina), Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, a resfinţit Biserica cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Parohia Pleşeşti, cumuna Vultureşti, Protopopiatul Fălticeni, judeţul Suceava. De asemenea, s-au sfinţit clopotniţa, aşezământul închinat Sfinţilor Cosma şi Damian, precum şi casa socială a parohiei. Săvârşirea slujbei de sfinţire a încununat finalizarea lucrărilor de restaurare şi reparaţii ale bisericii construite în anii 1907-1910 şi sfinţite în anul 1912.
În continuare, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi din care a făcut parte şi părintele Adrian Dulgheriu, protopop de Fălticeni, părintele protosinghel Leontie Loluţă de la Mănăstirea Moldoviţa, părintele Petru Irimescu de la Parohia „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Rădăşeni şi părintele Daniel Constantin Loluţă, preot paroh la Biserica Pleşeşti. Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de teologi originari din comuna Vultureşti.
În cuvântul de învăţătură rostit la finalul Sfintei Liturghii, PS Părinte Damaschin a menţionat: „Vă îndemn să vă îmbogăţiţi în Dumnezeu, Care este Tatăl nostru şi nu are pe nimeni de pierdut. El nu ar fi vrut să rostească prin îngeri vorbele acelea bogatului din Evanghelie - «Omule nebun» -, n-ar fi vrut să spună asta. Slavă lui Dumnezeu pentru bunurile trupeşti pe care ni le dă, dar nu uitaţi că aveţi suflet şi acesta-i veşnic: îngrijiţi-l, curăţiţi-l, spălaţi-l prin Taina Sfintei Spovedanii, sfinţiţi-l prin Taina Sfintei Împărtăşanii. Primiţi-L pe Dumnezeu cel bogat în îndurări în voi prin Trupul şi prin Sângele Său, mai ales acum, în perioada postului care s-a deschis. Postiţi cum poate fiecare; unii pot mai mult, alţii mai puţin. Postiţi, pentru că atunci când postim, jertfim din cele ale trupului ca să se întărească sufletul, să se îmbogăţească sufletul şi atunci când vom merge din lumea aceasta ne vom întâlni cu Dumnezeu, cu Maica Domnului, cu Sfinţii pe care i-am chemat în ajutor şi nu ne va fi ruşine ca să dăm ochii cu ei”. De asemenea, s-a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod la prima duminică din Postul Naşterii Domnului, după care s-a săvârşit slujba de binecuvântare a baldachinului în care s-a pus un veşmânt al moaştelor Sfintei Cuvioase Parascheva.
Părintele paroh Daniel Constantin Loluţă a mulţumit ierarhului, preoţilor care au slujit precum şi celor care au ajutat ca biserica din Pleşeşti să aibă o nouă faţă înfloritoare, mai ales părintelui Petru Irimescu, care este fiu al satului Pleşeşti. „Slavă Bunului Dumnezeu pentru toate!”, a spus la final părintele paroh Daniel Constantin Loluţă.