„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
„Viaţa în Hristos biruieşte durerile şi moartea păcatului“
Duminică, 20 septembrie 2015, Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a oficiat slujba de sfinţire a Bisericii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa, Elena“ din satul Dârmoxa, Parohia Păltiniş. Slujba de târnosire a fost succedată de Sfânta Liturghie arhierească, oficiată pe o scenă special amenajată în curtea locaşului de cult.
Arhiereul Sucevei şi Rădăuţilor a fost întâmpinat cu pâine şi sare de către soborul de preoţi şi diaconi, alături de pr. paroh Petru Balabasciuc şi de mulţi credincioşi din comună, unii îmbrăcaţi în costume naţionale. Răspunsurile la ambele slujbe au fost date de un grup de studenţi teologi clujeni.
La finalul Sfintei Liturghii, IPS Părinte Pimen, în cuvântul de învăţătură, a vorbit despre însemnătatea Sfintei Cruci atunci când vrem să-I urmăm cu adevărat Mântuitorului Hristos: „Viaţă creştină fără necazuri, fără purtarea crucii, nu există. Mântuitorul Iisus Hristos, pe Muntele Fericirilor, ne-a spus să ne bucurăm când avem necazuri, căci plata noastră este în Ceruri. Trebuie să ne bucurăm în necazuri, în purtarea crucii. Privind Sfânta Cruce şi purtând-o la piepturile noastre, ne gândim la jertfa Mântuitorului şi la dragostea sa faţă de noi. Viaţa creştină, viaţa în Hristos, biruieşte durerile şi moartea păcatului. Mântuitorul nu ne sileşte să mergem la El, însă glasul conştiinţei noastre ne îndeamnă la acest lucru“.
Conform tradiţiei, credincioşii au trecut prin Sfântul Altar, primind binecuvântare de la un preot. Comitetul parohial a oferit pachete cu hrană şi o agapă pentru închinătorii prezenţi la sărbătoare.
Satul Dârmoxa, filie a Parohiei Păltiniş, se află în Protopopiatul Câmpulung, la o distanţă de 100 km de Suceava, şi cuprinde un număr de 30 de familii. Biserica „Sfinţii Împăraţi“ este situată în centrul localităţii. Piatra de temelie a locaşului de cult a fost aşezată în 1940, iar târnosirea s-a făcut în 1943. Este singurul locaş ortodox din localitate şi a fost construit din lemn pe temelie de piatră. Fiind o construcţie veche, biserica a necesitat ample lucrări de reparaţii şi înnoire, precum şi refacerea unor părţi din pictura interioară. În aria aşezământului ortodox se mai află casa de prăznuire, casa parohială şi clopotniţa de lemn.