„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
„Zilele Eminescu“ au debutat la Vorona
Centrul cultural „Mihai Eminescu“ din localitatea Vorona, judeţul Botoşani, a găzduit ieri, 14 ianuarie 2018, o serie de evenimente culturale. Acestea au fost dedicate împlinirii a 168 de ani de la naşterea marelui poet român.
Poetul naţional Mihai Eminescu a fost omagiat ieri, 14 ianuarie 2018, în localitatea Vorona din judeţul Botoşani. Astfel, a avut loc debutul manifestărilor prilejuite de „Zilele Eminescu“, ediţia a XLIX-a. După cum a menţionat primarul comunei Vorona, Aurel Ştefan, programul dedicat marelui poet naţional începe la Vorona. Aceasta deoarece în satul Joldeşti-Vorona s-a născut mama lui Mihai Eminescu. În Centrul cultural „Mihai Eminescu“ din Vorona, a avut loc o şezătoare la care au participat poeţii invitaţi la „Zilele Eminescu“. „Considerăm că şezătoarea din satul Vorona este cea mai importantă manifestare culturală a fiecărui început de an. Am avut prilejul să ne manifestăm respectul şi preţuirea faţă de opera eminesciană. De asemenea, reuşim să îndreptăm atenţia copiilor şi tinerilor către opera eminesciană, întrucât aceasta este importantă pentru cultura noastră. Mihai Eminescu, prin creaţia sa, este un adevărat model de om de cultură care a sintetizat ceea ce este esenţial din spiritualitatea naţională. Invitaţii veniţi din Iaşi, Cluj-Napoca sau din Basarabia au dialogat pe seama operei eminesciene cu membrii Societăţii culturale «Raluca Iuraşcu» din Vorona. Copiii au recitat versuri scrise de marele poet, iar invitaţii au avut intervenţii legate de opera eminesciană şi de creaţia proprie. S-au făcut aprecieri pentru că în comuna Vorona este promovat Mihai Eminescu prin diverse manifestări“, a relatat primarul Aurel Ştefan. Prin şezătoarea din satul Vorona, au debutat manifestările dedicate Centenarului Marii Uniri. „Am avut poeţi din toate zonele României, din Basarabia şi din Cernăuţi-Bucovina de Nord. S-au recitat versuri care aduc în atenţie sentimentul de unitate al tuturor românilor, ce îşi doresc să trăiască într-un singur stat naţional, aşa cum l-au lăsat strămoşii noştri“, a mai adăugat primarul comunei Vorona.