„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Ziua Bucovinei marcată la Grădiniţa „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”
Ziua Bucovinei a adus un moment aparte în sufletul copiilor din Grădiniţa „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”. Ieri, 28 noiembrie 2018, îmbrăcaţi în preţioasele costume populare, cu emoţii, dar şi cu bucuria de a fi români bucovineni, atât copii, cât şi cadre didactice au intonat cântece dedicate Bucovinei. Cele 10 grupe de preşcolari au susţinut un recital de cântece precum: „Deşteaptă-te, române”, „Ştefan, Ştefan, domn cel mare”, „Cântă cucu-n Bucovina”, „Drag mi-e jocul românesc”, „Alunelul”, iar la sfârşit s-au prins cu toţii în „Hora Unirii”.
„Respectul şi dragostea pentru înaintaşii noştri, pentru sacrificiile străbunicilor noştri care ne-au lăsat ca moştenire o ţară liberă, frumoasă şi, nu în ultimul rând, o ţară creştină, este foarte mare. Copiii din grădiniţa noastră respectă valorile naţionale şi permanent desfăşoară activităţi prin care învaţă ce înseamnă să fii un bun român. Sunt familiari cu drapelul României, cu imnul ţării şi cunosc evenimentele marcante ale vremii, pe înţelesul lor.
Drapelul, ca simbol al neamului şi al ţării, este expresia sintetizatoare a complexităţii spiritului românesc şi al unităţii. Cele trei culori - roşu, galben, albastru - trimit la adâncul unităţii dintre români şi la profunzimea comuniunii cu mediul în care românul îşi consfinţeşte viaţa”, ne-a transmis prof. Maria Doncean de la Şcoala Primară „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”.