„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Ziua Naţională sărbătorită în Parohia Todireşti
În acest an, Ziua Naţională a României a fost sărbătorită într-un mod cu totul deosebit în Parohia Todireşti, Protopopiatul Paşcani.
Programul a început la ora 12:00, la biserica parohială cu hramul „Adormirea Maicii Domnului“, unde preotul paroh Ciprian Mînicaru, împreună cu un număr impresionant de enoriaşi, tineri şi copii, dar şi cadre didactice şi autorităţi locale, a oficiat slujba de Te Deum şi rugăciuni de pomenire pentru eroii neamului românesc, care s-au jertfit pentru „apărarea patriei şi a credinţei noastre ortodoxe strămoşeşti“, contribuind la înfăptuirea Marii Uniri din anul 1918. În cuvântul de învăţătură rostit de preotul paroh, acesta a subliniat importanţa Zilei Naţionale a României, îndemnând poporul să conştientizeze, să aprecieze jertfa predecesorilor şi să-i pomenească în rugăciunilor lor.
Activitatea a continuat cu două prezentări Power-Point şi o activitate interactivă realizată de doamna preoteasă Anamaria Mînicaru, licenţiată în istorie, dar şi cu vizionarea unui film documentar pus la dispoziţie de doamna referent cultural a comunei Todireşti, Oana Damaschin, intitulat „La noi, la Todireşti“, realizat în anul 1954, care a stârnit emoţii în rândul oamenilor, întrucât şi-au putut revedea bunicii, părinţii şi chiar fraţii şi surorile care astăzi nu mai sunt printre noi. Momentul a culminat cu susţinerea de către copiii parohiei a unui program de cântece patriotice sub îndrumarea doamnei profesoare Maria Puiu.
Preotul paroh şi participanţii au fost apoi invitaţi şi la muzeul satului din Todireşti, unde au putut admira costume populare autentice şi o expoziţie numismatică, obiecte şi unelte din vechime.
Prin grija şi jertfa membrilor Comitetului parohial, participanţii au primit un ceai cald şi prăjituri.