„Zis-a Domnul către ucenicii Săi: Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea în toate zilele și să-Mi urmeze Mie; căci cine va voi să-și scape viața o va pierde; iar cine-și va pierde viața pentru Mine, acela o va mântui. Căci ce folosește omului dacă va câștiga lumea toată, iar pe sine se va pierde sau se va păgubi? Căci de cel ce se va rușina de Mine și de cuvintele Mele, se va rușina de el și Fiul Omului când va veni întru slava Sa și a Tatălui și a sfinților îngeri. Cu adevărat însă vă spun vouă: Sunt unii dintre cei ce stau aici care nu vor gusta moartea până ce nu vor vedea Împărăția lui Dumnezeu.”
A fost lansat site-ul ITO 2019
În perioada 5-8 septembrie a.c., cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, şi din încredinţarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, ITO are loc în Cetatea Băniei, în perioada 5-8 septembrie 2019. În acest context, la începutul acestei săptămânii, în ziua de 25 martie, marcând astfel praznicul Bunei Vestiri şi împlinirea a 70 de ani de la reînfiinţarea Mitropoliei Olteniei, a fost lansat oficial site-ul evenimentului. Astfel, începând din această săptămână, paşii pregătitori ai evenimentului pot fi urmăriţi pe internet, la adresa www.ito2019.ro.
În cadrul întâlnirii de anul acesta de la Craiova, cei peste 2.500 de tineri ortodocşi, care vor lua parte la activităţile organizate la Craiova, vor reprezenta fiecare eparhie din cuprinsul Patriarhiei Române, precum şi comunităţile ortodoxe din: Republica Moldova, Ucraina, Grecia, Serbia, Albania, Macedonia, Germania, Franța, Belgia, Italia, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Elveția, Turcia, India etc. Întâlnirea, aşezată sub mottoul: „Cu toţii suntem un Potir! Credinţă, nădejde şi dragoste”, îşi propune să ofere tinerilor participanți prilejul cunoașterii și cultivării acelor aspecte care țin de identitatea religioasă și culturală a oltenilor. Mesajul pe care tinerii îl vor transmite se regăseşte în sentimentul: unității, fraternității, comuniunii și împreună-lucrării spre un viitor mai bun, prin „credință, nădejde și dragoste”.