„Zis-a Domnul: Nu judecați și nu veți fi judecați; nu osândiți și nu veți fi osândiți; iertați și veți fi iertați; dați și vi se va da; turna-vor în sânul vostru o măsură bună, îndesată,
Activităţi catehetice şi educative în Mitropolia Olteniei
Săptămâna aceasta, în centrele catehetice din Mitropolia Olteniei s-au desfăşurat mai multe activităţi interactive. Astfel, în cadrul Grupului parohial „Sfântul Ambrozie cel Mare” din Rovine, Craiova, a avut loc o nouă dezbatere catehetică. Întâlnirea a avut loc în Biserica „Ziua Crucii”, fiind coordonată de preotul Marius Bârlădeanu. Tema de discuţie a fost „Darul lacrimilor”. Studenţii ascorişti s-au întâlnit la o nouă oră de cateheză joi, 9 februarie, la Biserica Obedeanu din Craiova. După slujba Paraclisului Maicii Domnului, tinerii au discutat pe tema „«Iubeşte şi fă ce vrei». Pilda întoarcerii fiului risipitor la Tatăl”.
În Arhiepiscopia Râmnicului, Parohia „Valea Bisericii” - Orleşti, Protopopiatul Drăgăşani, a organizat activitatea educațional-filantropică „La răscruce de realități”. Activitățile educative s-au desfăşurat în parohie şi la Centrul de zi pentru copii administrat de Primăria Orleşti. Lupta împotriva abandonului şcolar, susținerea copiilor proveniți din familii monoparentale sau ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate, îndrumarea şi sprijinul constant pentru familiile cu mai mulți copii sunt pentru parohie obiective prioritare în fiecare an. Astfel, eforturile comune ale parohiei şi ale sectorului social din cadrul administrației locale sunt concretizate într-un parteneriat de cooperare cu educatorii centrului de zi unde, zilnic, sunt primiți cu multă dragoste şi implicare cei 15 copii, beneficiari ai programului de tip after-school. „«La răscruce de realități» este un program parohial periodic adresat familiei creştine, punând accentul în mod practic pe valențele creştin-ortodoxe ale pedagogiei în Şcoală şi Biserică, un program prin care ne-am propus să implicăm toate instituțiile din comunitatea noastră, care desfăşoară activități educative şi sociale”, a precizat părintele Luca-Georgian Sîia.
Între activităţile catehetice organizate în Protopopiatul Horezu s-a numărat şi cea din Parohia Cernișoara. Aici, preotul paroh Dumitru Andronescu a găsit o modalitate de a-și ajuta copiii din parohie reînviind „Școala din pridvorul Bisericii”. Astfel, în fiecare duminică, după Sfânta Liturghie, părintele face pregătire pentru examenul de capacitate cu cei trei copii de clasa a VIII-a din parohie.