„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Activităţi filantropice în Arhiepiscopia Craiovei
Studenţii Secţiei „Artă Sacră” din cadrul Facultăţii de Teologie din Craiova sunt prezenţi în perioada Postului Mare alături de copiii internaţi la Secţia de Onco-pediatrie din cadrul Spitalului Municipal din Bănie. Darul tinerilor artişti se va materializa prin pictarea saloanelor în care sunt internaţi pacienţii.
Un număr de 20 de studenţi de la Secţia „Artă Sacră” a Facultăţii de Teologie din Craiova, împreună cu profesorii coordonatori, şi-au propus să-şi valorifice talentul artistic în beneficiul copiilor internaţi la Secţia Onco-pediatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă nr. 1 Craiova. Astfel, în această perioadă premergătoare sfintei sărbători a Învierii Domnului, viitorii restauratori şi pictori bisericeşti înfrumuseţează cu imagini pictate pereţii saloanelor pentru micuţii bolnavi. Acţiunea este parte a unui proiect de educaţie şi terapie prin artă intitulat „Culori pentru viaţă”. „Dorim să aducem puţină bucurie şi lumină în inimile copiilor internaţi în această secţie a celui mai mare spital din Oltenia, prin realizarea unor picturi tematice care reprezintă scene cu personaje cunoscute copiilor din basmele populare sau desene animate, multe dintre ele alese chiar la sugestia lor. De asemenea, ne gândim să realizăm în viitorul apropiat un atelier de creaţie artistică pentru aceşti copii, iar lucrările realizate de ei să poată fi expuse într-o expoziţie, poate chiar în cadrul muzeului de la Centrul de restaurare, conservare patrimoniu şi vizualizare al facultăţii noastre”, ne-a precizat lector univ. dr. Alexandrina Bădescu de la Secţia „Artă Sacră” a Facultăţii de Teologie din Craiova.
Tradiţie filantropică pentru artiştii craioveni
Lucrarea filantropică a studenţilor Secţiei „Artă Sacră” din Craiova, aşezată în slujba copiilor internaţi la Spitalul Municipal, este întărită de specificul Facultăţii de Teologie în cadrul căreia funcţionează. Demersul derulat momentan este susţinut de fiecare dată prin implicarea activă a dascălilor. Aşa se face că iniţiativa actuală completează un bogat şir de proiecte social-filantropice, menite să întărească dragostea de învăţătură şi frumos în rândul tinerilor din Arhiepiscopia Craiovei. Amintim aici numai de Tabăra de creaţie „Faptele bune prind culoare”, organizată anul trecut în parteneriat cu Asociaţia Vasiliada, Biblioteca „Alexandru şi Aristia Aman”, Şcoala pentru copii cu nevoi speciale „Sfântul Vasile cel Mare” din Craiova şi liceele de artă din Arhiepiscopia Craiovei. În cadrul acestei activităţi, mai mulţi copii talentaţi, cu deficienţe auditive, au pictat tablouri la Mănăstirea Tismana, alături de studenţii şi profesorii Secţiei „Artă Sacră” din Craiova. Fondurile obţinute în urma licitaţiei organizate după această tabără au fost direcţionate către Şcoala „Sfântul Vasile cel Mare” din Craiova.