„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Activităţi filantropice la Craiova şi Râmnic
La început de nou an, mai multe parohii din Mitropolia Olteniei şi-au adus aminte de familiile sărace, pe care le-au cercetat, oferindu-le daruri. La Craiova, membrele comitetului de femei de la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul”-Brestei au pregătit o masă caldă pentru cei săraci.
Bucuria sfintelor sărbători a fost împărtăşită, ca de fiecare dată, şi celor nevoiaşi din parohiile oltene. În acest sens, atât în Cetatea Băniei, cât şi la Râmnic, s-au pus în lucrare pentru această perioadă mai multe iniţiative frumoase, menite să aducă mângâiere şi bucurie sfântă celor aflaţi în nevoie. Avem în acest sens exemplul credincioşilor de la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul”-Brestei din Craiova, care, îndrumaţi de preotul paroh, Florentin Danciu, au pregătit hrană caldă pentru cei săraci. „Este o iniţiativă pe care o închinăm ocrotitorului nostru spiritual. În fiecare an, de praznicul Botezătorului Ioan, îndemnul nostru de a fi alături de cei săraci este împărtăşit cu bucurie de enoriaşele noastre din comitetul de femei, care se ocupă de toate pregătirile. Anul acesta am făcut peste o sută de caserole cu hrană caldă, care au fost împărţite mai apoi pe la casele celor mai puţin norocoşi decât noi. Rugăm pe Maica Domnului şi pe Sfântul Ioan Botezătorul să îi aibă în pază pe fiecare, iar pe noi să ne întărească în acest obicei”, a spus pr. Florentin Danciu.
O nouă activitate în proiectul „Iubirea de aproapele meu”
În ziua de marţi, 10 ianuarie, au început activitățile social-culturale în cadrul proiectului „Iubirea de aproapele meu” la Centrul de Plasament nr. 3 Nord, informează arhiepiscopiaramnicului.ro. În cadrul acțiunii „Povestim și colorăm gânduri, dorințe”, reprezentantele Ligii Femeilor Creștin-Ortodoxe Vâlcea le-au citit poveşti, mărturisindu-le că orice ne înconjoară poate deveni „obiectul” unei poveşti sau povestiri. „Importantă este starea pe care o dăruieşti. Că prin cuvânt se poate aduce bucurie şi pace în sufletele celor care te ascultă. Că dincolo de timp, starea aceea trăieşte în inimile celor care ascultă poveşti, povestiri, că te păstrează copil, indiferent de vârsta pe care o ai. E vorba de starea de copil care prinde în sensurile ei lumina, candoarea, încrederea şi dorul de viaţă. Copiii au primit în dar de la Mănăstirea Ostrov ciorapi tricotaţi, cărți de colorat, culori și caiete de la organizatoare. Cu inocenţa, sinceritatea şi candoarea vârstei au mulţumit printr-un mic spectacol de muzică, poezie şi rugăciune. Ochii plini de steluţe au depus mărturie că întâlnirea a adus valoare vieţii lor”, a mărturisit una dintre organizatoare. De buna desfăşurare a evenimentului s-a ocupat Liga Femeilor Creştin-Ortodoxe Vâlcea, Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea.