„Zis-a Domnul pilda aceasta: Împărăția lui Dumnezeu este asemenea grăuntelui de muștar pe care, luându-l, un om l-a aruncat în grădina sa; și a crescut și s-a făcut copac, iar păsările cerului s-au
Activităţi pentru membrii Grupului parohial „Tinerii Maicii Domnului”
În contextul declarării de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a anului 2016 drept Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox, au fost programate pentru acest an mai multe activităţi şi evenimente în Arhiepiscopia Craiovei. În acest sens, Grupul parohial „Tinerii Maicii Domnului” al Paraclisului mitropolitan „Sfântul Gheorghe“-Vechi a planificat mai multe activităţi, din care nu vor lipsi întâlnirile cu copiii din grădiniţele partenere şi acţiunile de ajutorare a persoanelor aflate în nevoie.
Părintele Mihail Scorbură, coordonatorul Grupului de tineri „Tinerii Maicii Domnului” de la Paraclisul mitropolitan „Sfântul Gheorghe“-Vechi din Craiova, a mărturisit că scopul activităţilor pe care le pregătesc pentru acest an este în primul rând de a-i aduce pe credincioşi mai aproape de Dumnezeu. „Sunt multe activităţi pe care noi ni le-am planificat pentru anul acesta şi în primul rând este acela de a-i avea pe tinerii noştri mai aproape de Dumnezeu, a căuta să-i conştientizăm că Dumnezeu este Cel care dă putere în toate câte vrem a face, dar totodată Dumnezeu este Cel care este alături de noi peste tot şi ne poate ajuta în orice situaţie. Principalul scop pe care noi îl avem anul acesta este acela de a-L avea pe Dumnezeu alături de noi, pentru că sunt convins că atunci când Îl avem pe Dumnezeu alături de noi vom avea foarte multe idei prin care putem să ne manifestăm această trăire a noastră în Biserică”, a spus părintele Mihai Scorbură.
„Copilul trebuie să Îl aibă pe Dumnezeu”
Coordonatorul Grupului parohial „Tinerii Maicii Domnului” ne-a vorbit despre importanţa celor două proiecte ale Patriarhiei Române, derulate şi în cadrul Grupului catehetic „Sfântul Gheorghe“-Vechi. „Până anul trecut, am avut activităţi de tip «Hristos împărtăşit copiilor» şi «Alege şcoala!», cele două proiecte ale Patriarhiei Române. Pe parcursul activităţilor rânduite prin cele două proiecte, noi nu am căutat doar a-L dărui pe Dumnezeu sub forma acelor lecţii rânduite sau a activităţilor realizate, ci am căutat să îi facem pe ei mădulare cât mai active şi vii ale Bisericii. Astfel, am reuşit ca pe o parte dintre ei, care erau nebotezaţi, să îi botezăm. Am reuşit pe cei care erau nespovediţi să îi spovedim cât mai des şi să îi conştientizăm de importanţa Sfintei Taine a Spovedaniei şi Împărtăşaniei, dar totodată i-am implicat în tot felul de activităţi ziditoare prin care ei se menţin ca activi în Biserică. Prin aceşti tineri ne îndreptăm atenţia faţă de copiii din grădiniţele din împrejurimi, cu care avem parteneriate şi facem activităţi, dar şi față de copiii din anumite şcoli cu care am început să interacţionăm. Toţi tinerii sunt primiţi cu aceeaşi căldură”, a adăugat părintele Mihai Scorbură. Părintele a vorbit de asemenea despre rolul studierii orei de religie în şcoli pentru copii. „M-aş bucura să fie ultima dată când părinţii sunt întrebaţi dacă mai vor să studieze copiii religia, să vorbească despre Dumnezeu în şcoli. Pentru că studierea religiei în şcoli este o normalitate. În Biserică, la fel ca şi în şcoală, copilul trebuie să Îl aibă pe Dumnezeu, pentru că El este Cel care îl ajută pe om”, a completat părintele slujitor la Paraclisul mitropolitan „Sfântul Gheorghe“-Vechi din Craiova.