„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Activităţi pentru tineri în Arhiepiscopia Râmnicului
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, sub îndrumarea Sectorului de învățământ și activități cu tinerii, în perioada postului Sfinților Apostoli Petru și Pavel, în Protoieria Drăgășani se desfășoară mai multe programe catehetice și proiecte cultural-duhovnicești adresate tinerilor din parohii.
Un astfel de program a fost organizat de Parohia Ștefănești, duminică, 17 iunie, când părintele paroh Laurențiu Cucă împreună cu părintele Liviu Lazăr au organizat pelerinajul „Pe urmele Sfinților Români”. A fost un itinerar duhovnicesc cu valențe cultural-istorice la mănăstirile Curtea de Argeș și Robaia din cuprinsul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, pelerinajul încheindu-se la Catedrala „Sfântul Nicolae” a Arhiepiscopiei Râmnicului.
Bucuria participării la Sfânta Liturghie, închinarea la sfintele moaște, ascultarea interactivă a istoricului mănăstiresc prezentat, împreuna-călătorie pe calea ctitoriilor domnești din străvechile meleaguri ale Țării Românești, încărcate de aura sfințeniei românilor binecredincioși, au fost, deopotrivă, motive de aleasă trăire a unei lecții autentice de credință.
Prin grija părintelui protoiereu Ion Dumitrașcu, Biroul de cateheze și activități cu tinerii din cadrul Protoieriei Drăgășani a propus tinerilor elevi și studenți din parohiile arondate o serie de proiecte educațional-duhovnicești în această perioadă a vacanței de vară, spre a câștiga un timp liber de calitate în mijlocul comunității din care fac parte.
Tot săptămâna aceasta, în cadrul Cercului de creație al Parohiei Călimănești II din orașul Călimănești, au fost desfășurate activități cu caracter religios, desen, pictură, jocuri.
„Icoana are și rol pedagogic. Fiind pictate după un anumit canon, icoanele pun înaintea ochilor privitorului evenimente din istoria mântuirii neamului omenesc, inspirate fie din Sfânta Scriptură, fie din viețile sfinților. Sfântul Grigorie cel Mare spune că «icoanele sunt pentru cei neînvăţaţi ceea ce Sfânta Scriptură este pentru ştiutorii de carte»”, a arătat pr. Iulian Lixandra în cuvântul catehetic împărtășit copiilor.