„Zis-a Domnul către ucenicii Săi: Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea în toate zilele și să-Mi urmeze Mie; căci cine va voi să-și scape viața o va pierde; iar cine-și va pierde viața pentru Mine, acela o va mântui. Căci ce folosește omului dacă va câștiga lumea toată, iar pe sine se va pierde sau se va păgubi? Căci de cel ce se va rușina de Mine și de cuvintele Mele, se va rușina de el și Fiul Omului când va veni întru slava Sa și a Tatălui și a sfinților îngeri. Cu adevărat însă vă spun vouă: Sunt unii dintre cei ce stau aici care nu vor gusta moartea până ce nu vor vedea Împărăția lui Dumnezeu.”
Asociaţia Vasiliada, în finala Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţa Socială
Asociaţia Vasiliada, patronată de Arhiepiscopia Craiovei, este singurul ONG din România nominalizat în finala Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţa Socială, la categoria „Instituţia Anului”. Evenimentul va avea loc în data de 14 martie, la Bucureşti şi este organizat de Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România. „Anul acesta, Vasiliada împlineşte 15 ani de activitate socială în beneficiul persoanelor şi comunităţilor aflate în dificultate din Mitropolia Olteniei. Suntem onoraţi de faptul că munca asociaţiei noastre este apreciată la cel mai înalt nivel”, a declarat pr. Adrian Stănulică, directorul executiv al asociaţiei.
Asociaţia Vasiliada se numără în rândul celor mai importante ONG-uri din România. De la înfiinţare şi până în prezent au fost implementate numeroase proiecte cu caracter social, menite să aline suferinţa celor aflaţi în lipsuri şi nevoi. Între aceştia sunt: copii cu risc de abandon şcolar, tineri post-instituţionalizaţi, copii şi tineri de etnie romă, tineri cu dizabilităţi, persoane vârstnice şi fără adăpost, şomeri sau persoane inactive pe piaţa muncii, deţinuţi sau foşti deţinuţi care doresc să activeze în cadrul serviciilor sociale după eliberare. Activitatea desfăşurată în ultimul an s-a concentrat îndeosebi spre cele 14 servicii sociale acreditate care funcţionează în aşezămintele sociale, nouă la număr, înfiinţate de Vasiliada în judeţele Dolj şi Gorj. Toate serviciile sociale sunt asigurate prin efortul a peste 40 de persoane angajate şi de numeroşi voluntari.