„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Binecuvântări arhiereşti la Mănăstirea Antim din Râmnicu Vâlcea
Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a slujit vineri, 6 mai, de Izvorul Tămăduirii, la hramul Mănăstirii „Sfântul Antim” din Râmnicu Vâlcea. După Sfânta Liturghie, în faţa bisericii, IPS Părinte Varsanufie, înconjurat de un sobor de slujitori, a săvârşit slujba Aghesmei mici, prevăzută în rânduiala tipiconală a acestei sărbători. La final, arhimandritul Sava Pleşa, stareţul Mănăstirii Antim, a mulţumit Înaltpreasfinției Sale pentru vizita, binecuvântarea şi slujirea arhierească oferită obştii, dar şi credincioşilor prezenţi la acest ceas de praznic din viața mănăstirii. La această mare sărbătoare au participat oficialităţi locale, ieromonahi şi numeroşi credincioşi din municipiu, dar şi din eparhie.
În ziua de 28 septembrie, anul acesta, biserica Mănăstirii Antim va fi sfinţită, fiind invitați doi patriarhi, Patriarhul României şi Patriarhul Antiohiei, acesta din urmă cu reşedinţă în Siria, și mai mulți membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Cu acest prilej, se va face şi proclamarea canonizării a patru noi sfinţi: Daniil şi Misail de la Mănăstirea Turnu, prăznuiţi în ziua de 5 octombrie, şi Sfinţii Neofit şi Meletie de la Mănăstirea Stânişoara, prăznuiţi în ziua de 3 septembrie, a mai spus Înaltpreasfinţia Sa. Cu acest prilej va fi sfinţită şi racla cu moaştele Sfântului Efrem cel Nou, care va deveni ocrotitorul acestei sfinte mănăstiri. Mănăstirea Antim, care poartă numele Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, va primi şi o copie după icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Troian din Bulgaria.