„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Biserica din Izvoarele Mehedinți a fost resfințită
Duminică, 9 septembrie, comunitatea credincioșilor din Parohia Izvoarele, județul Mehedinți, a primit vizita pastorală a Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, care a săvârșit aici slujba de resfințire a bisericii parohiale. Tot în această zi Preasfinția Sa a sfințit și un monument în memoria eroilor comunei Izvoarele, ridicat în curtea bisericii la inițiativa părintelui paroh Aurel Totoroanță și cu sprijinul credincioșilor acestei parohii. După slujba de resfințire a bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” și sfințirea monumentului, ierarhul mehedinţean a săvârșit în biserica nou sfințită Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
Biserica din satul Izvoarele a fost ridicată între anii 1912 şi 1931 și a fost sfințită în anul 1931 de către vrednicul de pomenire Episcop Vartolomeu al Râmnicului Noul Severin, fiind rânduit ca ocrotitor al bisericii și al satului Sfântul Ierarh Nicolae. Parohia Izvoarele aparţine administrativ de Protoieria Vânju Mare. Lucrările de restaurare a bisericii și reparațiile au fost făcute cu sprijinul enoriașilor și sub purtarea de grijă a preacucernicului părinte Aurel Totoroanță, care la finalul Sfintei Liturghii a fost hirotesit iconom stavrofor. De asemenea, PS Părinte Nicodim a acordat și gramate de cinstire câtorva enoriași care au contribuit la restaurarea bisericii. „Satul Izvoarele a avut de-a lungul timpului nu mai puţin de 5 biserici, începând de la prima bisericuţă din lemn de la 1711 până la cea de astăzi, care a fost zidită la 1912, cu cheltuiala Băncii Comerciale din Turnu Severin, unde era preşedinte Theodor Costescu, fost director al Liceului Traian, iar ca director al băncii, domnul Ion Giurăscu. Cărămida şi varul au fost donate bisericii de domnul Iancu Boceanu, proprietar din acest sat, iar pictura şi odoarele s-a făcut pe cheltuiala locuitorilor acestui sat şi s-a sfinţit pe data de 11 octombrie 1931 în zilele Episcopului Vartolomeu al Râmnicului şi Noului Severin, fiind protoiereu al judeţului Mehedinţi, iar preot paroh, Ilie T. Ioan”, a declarat pr. paroh Aurel Totoroanţă.