„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Bucurii duhovniceşti pentru credincioşii mehedinţeni
Biserica cu hramul „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Drobeta-Turnu Severin a fost târnosită, duminică, 8 octombrie. Slujba de sfinţire a locaşului de închinare şi Sfânta Liturghie au fost săvârşite de un sobor de arhierei, preoţi şi diaconi, sub protia Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei.
În cea de a 20-a Duminică de după Rusalii, 8 septembrie, câteva sute de credincioşi severineni au venit să se roage în cel mai nou locaş de închinare din oraş, care a primit harul Preasfântului Duh în slujba de târnosire. Momentul liturgic a fost înfumuseţat şi îmbogăţit prin prezenţa a patru arhierei ai Bisericii Ortodoxe Române, care au împlinit mai întâi rânduiala sfinţirii şi apoi au săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Altarul noului locaş de închinare. La invitaţia arhiereului locului, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, au răspuns: IPS Părinte Mitropolit Irineu, IPS Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, şi PS Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, înconjuraţi de un ales sobor de preoţi şi diaconi.
Programul manifestărilor a început cu slujba de sfințire a bisericii, urmată de săvârșirea Sfintei Liturghii la care au fost prezenți mulțime de credincioși. Răspunsurile la slujba de sfințire, dar și răspunsurile liturgice au fost date de protopsalții Catedralei Episcopale din Drobeta-Turnu Severin.
La finele slujbei euharistice, IPS Părinte Mitropolit Irineu a precizat că „Biserica este centrul vieții noastre, locul de întâlnire a noastră cu Dumnezeu. În biserică venim de când ne naștem. Creștem în ea și apoi, tot în biserică, venim pe ultimul drum, ca să luăm dezlegare de păcatele noastre pentru a intra în Împărăția cerului”. IPS Părinte Irineu a vorbit totodată şi despre minunea învierii fiului văduvei din Nain, tema pericopei evanghelice din cea de a 20-a Duminică de după Rusalii. Mesajul cuvântului duhovnicesc s-a îndreptat mai ales către tinerii aflaţi la rugăciune, aceşti fiind îndemnaţi „să ia aminte la poveţele sfinte şi să se apropie de Sfânta Biserică pentru a avea o viaţă curată şi binecuvântată de Dumnezeu”.
PS Părinte Nicodim, chiriarhul locului, a amintit faptul că piatra de temelie a locașului de cult a fost pusă în 2007, la împlinirea a 1.600 ani de la moartea Sfântului Ioan Gură de Aur. „În anul Sfântului Ioan Gură de Aur, au avut loc multe manifestări culturale, simpozioane, care au marcat împlinirea celor 1.600 ani. Aici, în municipiul Drobeta-Turnu Severin, s-a pus piatra de temelie a acestei biserici”, a spus PS Părinte.
La final, pentru osteneala depusă în lucrarea ridicare, pictare şi înfrumuseţare a sfântului locaş de închinare, pr. paroh Adrian Căpitănescu a primit rangul bisericesc de iconom stavrofor. Au fost acordate de asemenea gramate arhiereşti de mulţumire tuturor celor care au susţinut lucrarea de zidire a bisericii. Pe parcursul întregii zile, toți cei prezenți au primit binecuvântarea de a trece prin Sfântul Altar și a se ruga la jertfelnicul nou sfințit.