„În vremea aceea, mergând Iisus pe cale, a zis cineva către El: Te voi însoți oriunde Te vei duce. Și i-a zis Iisus: Vulpile au vizuini și păsările cerului cuiburi; dar Fiul Omului nu are unde să-Și plece
Bucurii duhovniceşti pentru credincioşii severineni
Cu ocazia prăznuirii Sfântului Ilie Tesviteanul, parohia din cartierul Crihala, care îl are ca ocrotitor, a organizat o serie de manifestări liturgice la care au participat toţi binecredincioşii severineni. Programul liturgic a debutat vineri, 19 iulie, începând cu ora 18:00, cu săvârşirea Vecerniei unită cu Litia, urmată de tradiționala procesiune cu icoana Sfântului Ilie Tesviteanul pe traseul Str. Danubius - Str. Păcii - Str. Crișan și revenire pe Str. Danubius. Manifestările au continuat în ziua praznicului, sâmbătă, 20 iulie, de la ora 8:00, cu oficierea Utreniei şi a Sfintei Liturghii.
De asemenea, duminică, 21 iulie, credincioşii acestei parohii s-au putut bucura de prezenţa Preasfinţitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, care a săvârşit Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoţi şi diaconi. În cadrul Sfintei Liturghii, pr. Haralambie Ivănel, preot slujitor la această sfântă biserică, a primit în semn de prețuire distincția „Crucea Mehedințeană”. În cuvântul de învățătură rostit de Preasfințitul Părinte Episcop Nicodim, creștinilor le-a fost prezentată viața Sfântului Ilie Tesviteanul și le-a fost tâlcuită pericopa evanghelică din această sfântă zi.
Piatra de temelie a Bisericii „Sfântul Ilie Tesviteanul” a fost pusă în 1991, lucrările începând în 1992. Ele au fost întrerupte o perioadă, fiind reluate din anul 1998. Până la terminarea construirii bisericii celei noi, serviciul religios era oficiat într-o construcţie provizorie, ce era cunoscută de severineni ca „Biserica de carton”, numită astfel deoarece materialul principal din care a fost construită este cartonul, pereții fiind în totalitate din carton, susținuți de „șipci” metalice late pe partea centrală pentru a nu se îndoi. Oficial, biserica a primit numele de „Sfântul Ilie Tesviteanul” în 1990, anul în care a fost asamblată. Scopul bisericii era de a aduna credincioșii din cartierul Crihala la slujbe. În anul 1990, Primăria din Drobeta-Turnu Severin a donat bisericii o suprafață de 1.500 mp, intenția reprezentanților Bisericii fiind să construiască o catedrală. Construcțiile au început în anul 1992, atunci fiind săpată fundația, care a rămas la acest nivel pe parcursul a șapte ani din lipsă de fonduri. În 1998 au turnat o mică parte din fundația bisericii (din beton), lucrările fiind sistate din nou. La această parohie funcţionează de curând şi un grup de tineri numit ATOS (Adunarea Tinerilor Ortodocşi din Severin), ce are întâlniri în fiecare duminică seară şi care organizează activităţi religios-educative pentru tineri.