„Zis-a Domnul către ucenicii Săi: Puneți în urechile voastre cuvintele acestea: Fiul Omului va fi dat în mâinile oamenilor. Iar ei nu înțelegeau cuvântul acesta, căci era ascuns pentru ei, ca să nu-l
Cea de a X-a ediţie a Simpozionului Naţional Studenţesc de la Tismana, la final
Simpozionul Naţional Studenţesc de la Mănăstirea Tismana a ajuns la final miercuri, 25 aprilie. În ultima zi a întâlnirii, studenţii au participat la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, săvârşită la Altarul Mănăstirii Tismana.
Cei peste 30 de participanţi la Simpozionul Naţional Studenţesc de la Tismana au avut parte de o şedere plăcută la Mănăstirea Tismana, integrându-se în programul celor două zile de lucru. După deschiderea oficială a întâlnirii de marţi-dimineaţă, când a fost transmis de organizatori mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, diac. asist. univ. dr. Mihai Ciurea a prezentat cel de al IX-lea număr al seriei „Opus Discipulorum”, de curând apărut la Editura Mitropolia Olteniei. Volumul cuprinde lucrările semnate de participanţii la ediţia de anul trecut a Simpozionului Naţional Studenţesc. În continuare, pr. conf. univ. dr. Claudiu Cotan, cadru didactic la Facultatea de Teologie din Constanţa, a susţinut prelegerea dedicată „Preoţilor ortodocşi din Primul Război Mondial”. În cuvântul său, părintele profesor a cuprins o amănunţită prezentare a principalelor evenimente istorice şi de context în care şi-au desfăşurat lucrarea slujitorii Bisericii Ortodoxe Române.
Simpozionul a continuat prin prezentarea în plen a lucrărilor pregătite de studenţi, pe două secţiuni diferite: „Unitatea de credinţă şi de neam” şi „Făuritorii Marii Uniri”. Intervenţiile au fost moderate de: pr. lect. dr. Ion Reşceanu, pr. lect. dr. Ion Sorin Bora şi diac. asist. dr. Mihai Ciurea, de la Facultatea de Teologie din Craiova. Cea de a X-la ediţie a Simpozionului Naţional Studenţesc de la Tismana s-a desfăşurat în perioada 24-25 aprilie, la Mănăstirea Tismana.
Ca în fiecare an, evenimentul a fost organizat de Facultatea de Teologie din Craiova, cu binecuvântarea IPS Părinte Irineu, în colaborare cu Sectorul cultural al Arhiepiscopiei Craiovei, Biserica „Maica Domnului”-Mântuleasa din Craiova şi Mănăstirea Lainici.