„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Cerc pastoral în parohia vâlceană Bumbuiești
Parohia vâlceană Bumbuiești din Protopopiatul Călimănești, județul Râmnic, a găzduit săptămâna aceasta întâlnirea preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar Loviștea. La activitate au luat parte preoţii parohi și preoții slujitori din parohiile: Câineni I, Câineni II, Grebleşti, Bumbuieşti, Boişoara, Găujani, Titești, Poiana, Spinu, Bratoveşti, Mlăceni, Perişani-Băiaşu, Racoviţa şi Robeşti-Balota. Întrunirea s-a deschis cu oficierea Sfintei Liturghii, după care pr. Rodinel Mureșan, preot paroh la Parohia Bumbuiești, a susținut tema „Parohia - cadrul normal de trăire a vieții creștine”, legată de Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi şi Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii. În prezentarea sa, pr. Mureșan a arătat că „din punctul de vedere al vieţii creştine, parohia este unitatea sau partea componentă cea mai mică a Bisericii locale, adică comunitatea bisericească în care viază şi lucrează harul lui Dumnezeu prin slujitorii Lui şi în care trebuie să se integreze de fapt orice creştin pentru a face parte din Biserică şi a dobândi mântuirea”.
Prezent la discuţii, pr. Nicolae-Laurențiu Ceaușu, protopop de Călimănești, a mulţumit preoților slujitori pentru organizarea cercului pastoral și celorlalți preoți pentru participare. Cu această ocazie, s-au dezbătut probleme culturale, misionare, sociale şi probleme de actualitate, diverse probleme cu caracter administrativ-gospodăresc din fiecare parohie, cum ar fi: importanța implicării preoților în educarea copiilor prin organizarea de concursuri între parohii, ateliere de pictură, excursii, colaborarea cu școala și profesorii de religie. Următorul cerc pastoral va fi în data de 8 octombrie, la Parohia Spinu - preot Marian Barbu.