„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Cercul pedagogic al profesorilor de religie doljeni
Sâmbătă, 10 noiembrie, cu binecuvântarea IPS Părinte Irineu a avut loc Cercul pedagogic al profesorilor de religie, ciclul gimnazial, cu tema de dezbatere „Sacru și profan în satul românesc”. Evenimentul s-a desfășurat la Școala Gimnazială „Sfântul Gheorghe” din Craiova, însă a fost organizat de cadrele didactice de religie ale Școlii Gimnaziale Segarcea din județul Dolj. Amintim aici pe prof. Emil Manda și prof. Sorin Ovidiu Cârstea. În calitate de coordonatori de cerc trebuie să menționăm pe prof. Loredana Nicolae, de la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”, și prof. Ramona Enculescu, de la Școala Gimnazială „Gheorghe Bibescu” din Craiova. Programul activităților a fost unul informativ și interactiv.
După o scurtă prezentare a școlii gimnaziale din Segarcea, a urmat proiectarea unei lecții filmate de la clasa a V-a A, la care a participat prof. Emil Manda și pr. Marius Vărtăman, preot paroh al Parohiei „Sfântul Apostol Andrei” din Segarcea. Momentele următoare au fost dedicate Centenarului Marii Uniri, constând în recitarea de poezii istorice și în interpretarea de cântece patriotice. O activitate centrală a acestei întâlniri au reprezentat-o atelierele de lucru, la care profesorii prezenți au putut reflecta în echipele de lucru la temele propuse de organizatori. După colectarea acestor informații, liderii de grup au prezentat în fața colegilor rezultatele discuțiilor din echipe. La final, din partea Inspectoratului Județean Dolj, a luat cuvântul prof. dr. Iuliana Gheorghe, inspector de specialitate pentru religie, care a ținut să felicite organizatorii cercului pentru dinamica activităților. De asemenea, din partea Mitropoliei Olteniei, în calitate de reprezentant al Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, a vorbit prof. Doru Marcu, inspector eparhial, care a prezentat anumite activități la care profesorii de religie doljeni vor participa în anul școlar actual.
Cercul metodic s-a încheiat prin intonarea Imnului național și prin rostirea unei rugăciuni de mulțumire, urmată de o poză de grup, ca amintire frumoasă a acestei întâlniri deosebite.