„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Concertul „Armata şi Biserica” la Râmnic
Duminică, 22 aprilie, în prezența IPS Părinte Arhiepiscop Varsanufie, la Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu-Vâlcea a avut loc Concertul extraordinar „Armata şi Biserica”.
Evenimentul a fost organizat în contextul Anului omagial al unității de credință și de neam și al Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918, fiind susținut de Corala Preoților din Râmnicu Vâlcea, dirijată de arhid. Codruț-Dumitru Scurtu și de Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale, dirijată de col. Aurel Gheorghiță și lt. col. Liviu Voicu. Soliști: mezzosoprana Claudia Codreanu, soprana Monica Valentina Scurtu și tenorul arhid. Codruț-Dumitru Scurtu.
Corala Preoților din Râmnicu-Vâlcea și Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale au continuat astfel seria colaborărilor care au debutat pe scena Ateneului Român. În cadrul concertului a fost prezentat un repertoriu dedicat Centenarului Marii Uniri, în care s-au regăsit piesele patriotice „Deșteaptă-te, române”, de Anton Pann, „La Arme - Marș” de Alfonso Castaldi, „Ștefan cel Mare” de E. Doga, „Treceți batalioane”, „Drum bun”, „Marșul lui Iancu”, „Trompetele răsună” și „Pui de lei”, cântările religioase „Hristos a înviat!” de N. Lungu/Al. Podoleanu - arr. M. Firca, axionul Învierii „Îngerul a strigat”, „Eu sunt Învierea” de I. Brătianu - arr. protos. Varlaam, dar și piese de muzică clasică: „Ave Maria” de G. Caccini, „Salve Regina” de G. Puccini, „Rusalka” de A. Dvorak.