„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Concurs naţional de cultură şi civilizaţie la Râmnicu-Vâlcea
Sala „Iosif Episcopul” a Casei „Sfântul Calinic” din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului a găzduit festivitatea de premiere a câștigătorilor Concursului național „Cultură și Civilizație în România”. Evenimentul a avut loc marţi, 16 mai, în prezenţa reprezentanţilor Arhiepiscopiei Râmnicului, a delegaţilor de la Ministerul Educaţiei Naţionale şi a oficialităţilor locale.
În deschiderea evenimentului, corul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Nicolae” a intonat Imnul național. Programul de cântare a fost completat de interpretarea plsaltică a axionului „Cuvine-se cu adevărat” și de cântarea „Din sânul Maicii mele”, compusă de Anton Pann. Au urmat discursurile organizatorilor şi invitaţilor, care au felicitat organizatorii concursului național și pe participanți, mulțumind în mod special Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, pentru găzduire, organizare, susținere, implicare și sprijinirea acțiunilor cultural-educaționale și spirituale.
Au fost oferite premii la patru echipe de elevi
Pentru grupul de elevi din județul Vâlcea, premiul a fost oferit de Arhiepiscopia Râmnicului. Pentru grupul din Suceava, premiul a fost oferit de Asociația Părinți pentru Ora de Religie - Râmnic, pentru grupul de elevi din București, din partea Asociației Tinerilor Ortodocși Sfântul Valentin din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, iar pentru grupul de elevi din județul Hunedoara, premiul a fost oferit din partea Asociației Profesorilor de Religie.
La secțiunea „Monografii istorice”, premiile speciale s-au îndreptat către echipajele din județele: Caraș-Severin, Dâmbovița, Satu- Mare și Neamț, în timp ce elevii din Călărași au primit mențiune. Premiul III și premiul special acordat de Arhiepiscopia Râmnicului s-au îndreptat către echipajul județului Vâlcea. Premiul II a revenit județului Alba și premiul I elevilor din municipiul București.
La secțiunea „Studiu și mentalități culturale”, premii speciale au fost acordate județelor: Dolj, Constanța, Ilfov, iar premiul special și o mențiune au revenit echipajului județului Brăila. A mai primit mențiune județul Galați. Elevii din Bistrița Năsăud au intrat în posesia premiului al III-lea, premiul II a revenit elevilor din Cluj, iar premiul I a fost primit de către echipajul din Suceava.
La ultima secțiune, „Studiu privind particularitățile etnografice”, premii speciale au fost acordate elevilor din: Iași, Timiș, Prahova, mențiune și premiul special – județului Vrancea, mențiune – județului Vaslui. Locul III a revenit elevilor din Bihor, locul II celor din Sălaj, iar premiul I l-au luat concurenții din Hunedoara.