„Zis-a Domnul către ucenicii Săi: Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea în toate zilele și să-Mi urmeze Mie; căci cine va voi să-și scape viața o va pierde; iar cine-și va pierde viața pentru Mine, acela o va mântui. Căci ce folosește omului dacă va câștiga lumea toată, iar pe sine se va pierde sau se va păgubi? Căci de cel ce se va rușina de Mine și de cuvintele Mele, se va rușina de el și Fiul Omului când va veni întru slava Sa și a Tatălui și a sfinților îngeri. Cu adevărat însă vă spun vouă: Sunt unii dintre cei ce stau aici care nu vor gusta moartea până ce nu vor vedea Împărăția lui Dumnezeu.”
Conferinţă dedicată Zilei Holocaustului
La invitația părintelui diac. prof. dr. Ionuț Adrian Pătularu, directorul Seminarului Teologic Ortodox din Craiova, doi invitați de seamă ai comunității evreiești din Craiova au venit marți, 9 octombrie, în mijlocul elevilor seminariști pentru a comemora istoria Holocaustului evreilor din cel de-al Doilea Război Mondial. Primul vorbitor a fost prof. univ. dr. Corneliu Sabetay, reputat chirurg pediatru craiovean, de origine evreiască, actualul președinte al Comunității evreiești din Craiova. Cel de-al doilea invitat de onoare a fost doctorul Francisc Abraham, în calitate de vicepreședinte al Comunității evreiești craiovene.
În aproximativ o oră, dl Sabetay a făcut o radiografie a ceea ce s-a întâmplat în perioada Holocaustului și a ținut să precizeze că omenirea nu are voie să uite această pagină urâtă din istoria neamurilor. Îndemnul către elevii seminariști a fost acela de a deveni tineri ai cărții, ai educației. Dacă vrem să fim cunoscători ai religiei, trebuie să fim mai întâi cunoscători ai istoriei, iar prin definiția sa, preotul are datoria de a fi alături de oameni, să fie tămăduitor al sufletului, au fost unele dintre ideile exprimate de invitat.
La finalul întâlnirii, din partea seminarului, cei doi invitați au primit o diplomă de excelență. De asemenea, elevii seminariști au primit invitația de a vizita Sinagoga evreiască din Craiova, precum și sediul oficial al Comunității evreiești craiovene.
Întâlnirea a fost încununată de o rugăciune către Dumnezeu pentru cei morți în timpul Holocaustului.