„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Congresul Tinerilor Ortodocşi, la a XIII-a ediţie
Începutul verii a fost marcat în Mitropolia Olteniei printr-o serie de activităţi catehetice şi misionare care au adunat laolaltă sute de tineri. Cea mai importantă dintre ele va avea loc mâine, la Castelul Roşianu din localitatea Poiana, judeţul Gorj. Aici se va desfăşura cea de-a XIII-a ediţie a Congresului Tinerilor Ortodocşi din Mitropolia Olteniei.
Tinerii Creștin-Ortodocși din Mitropolia Olteniei se vor reuni mâine, 3 iunie, la Castelul Roşianu din localitatea Poiana, judeţul Gorj, în cadrul unui congres care își propune să dezbată teme importante pentru tineri și societate. „Congresul Tinerilor Ortodocşi din Mitropolia Olteniei”, ediția a XIII-a, este organizat de Arhiepiscopia Craiovei, prin Biroul de catehizare şi activităţi cu tineretul, în parteneriat cu Primăria Turburea - Gorj. Tema întâlnirii din acest an este dedicată familiei creştine şi provocărilor ei actuale. Invitaţi speciali vor fi diaconul Ovidiu Cuncea, actor la Teatrul Naţional din Bucureşti, care va fi moderatorul evenimentului, prof. Silvia Cârţu, preşedintele Asociaţiei „Părinţi pentru copii - Oltenia”, şi Sorin Cârţu, manager sportiv.
Sunt aşteptaţi să ia parte la întâlnire peste 300 de tineri din întreaga Mitropolie, după următorul program: în intervalul 8:00 - 8:30 va avea loc sosirea grupurilor de tineri la biserica din Parohia Poiana. Până la ora 10:30, tinerii vor participa la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, care va vorbi în cuvântul de învățătură despre importanţa familiei creştine în societatea de astăzi. Între 10:30 și 11:00 va avea loc procesiunea de la biserică la Castelul Roşianu, după care vor urma mesaje din partea IPS Părinte Mitropolit şi a oficialităţilor locale. După ora 12:30 până la ora 16:30, tinerii vor fi împărțiți în grupuri catehetice și vor avea loc discuţii în rândul grupurilor moderate de preoţi. Totodată, se vor desfășura programe artistice și jocuri recreative, fiecare grup participând la ateliere. La final, activitatea participanților va fi evaluată în plen.
„Târgul jucăriilor” de la Biserica Oota, la a III-a ediţie
Parohia „Maica Domnului”-Oota a organizat duminica trecută, după Sfânta Liturghie, un eveniment caritabil de anvergură, intitulat sugestiv „Târgul jucăriilor”. Aflată la cea de-a III-a ediţie, activitatea a mobilizat zeci de voluntari, care au scos la vânzare mai multe jucării în stare funcţională, donate de credincioşi şi mai apoi cumpărate în cadrul evenimentului de participanţi. Fondurile obținute vor fi direcţionate spre programul de burse pentru elevii cu rezultate bune la învățătură, care provin din familii aflate în dificultate. Anul acesta, în organizarea evenimentului, alături de voluntarii de la ACCES Oltenia, prieteni vechi ai Parohiei Oota, s-au implicat activ și membrii Centrului Național de Educare Canină. Aceştia şi-au prezentat prietenii salvatori, care au participat la exerciţii demonstrative alături de pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Oltenia - Dolj. „Târgul jucăriilor este întotdeauna poziționat ca dată înainte de 1 iunie, Ziua Copilului, de aceea este o sărbătoare pentru copii. Anul acesta, programul a fost mai deosebit. Copiii au avut parte de numeroase surprize, s-au bucurat de o vreme frumoasă şi au făcut poze în curtea bisericii”, a spus pr. Bogdan Trifu, consilier în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei şi preot slujitor la Parohia „Maica Domnului”-Oota din Craiova, organizatorul acțiunii caritabile.
Simpozion la Drăgășani
Parohia Valea Bisericii-Orlești din Protopopiatul Drăgășani a organizat săptămâna aceasta cea de-a treia ediție a Simpozionului religios-cultural „Biserica și Școala au înălțat neamul românesc. Neamul românesc a făurit eroi!” În cadrul parteneriatului dintre parohie și școală, la această manifestare anuală de comemorare a eroilor neamului românesc au luat parte 60 de elevi ai şcolilor Orlești și Scundu, însoțiți de cadre didactice. După Sfânta Liturghie, în ziua praznicului Înălțării Domnului a avut loc o prezentare documentară despre viața și activitatea Patriarhului Justinian Marina și despre suferințele celor închiși în vremea comunismului. Credincioșii prezenți la această sărbătoare națională au intonat împreună cu copiii cântece patriotice și Imnul național. La finalul procesiunii de la monumentul eroilor din mijlocul comunei, s-au depus coroane de flori și s-au înălțat rugăciuni de pomenire în cinstea celor care s-au jertfit pentru ca noi să fim liberi într-o țară unită.