„Zis-a Domnul: Nu judecați și nu veți fi judecați; nu osândiți și nu veți fi osândiți; iertați și veți fi iertați; dați și vi se va da; turna-vor în sânul vostru o măsură bună, îndesată,
Diplome de absolvire pentru teologii craioveni
Peste 100 de foşti studenţi ai Facultăţii de Teologie din Craiova (licenţă şi masterat) au participat marţi, 23 mai, la festivitatea de decernare a diplomelor de absolvire. Evenimentul a fost organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, în Aula „Nestor Vornicescu” a Centrului de restaurare, conservare şi vizualizare din Craiova, strada Brestei nr. 25.
În deschiderea festivităţii, corul facultăţii a intonat imnul „Gaudeamus igitur”, urmat de o slujbă de Te Deum, săvârşită de părinţii profesori. Au urmat luările de cuvânt, teologii olteni fiind felicitaţi de reprezentanţii Universităţii din Craiova, prezenţi de asemenea la eveniment. Din partea corpului profesoral a luat cuvântul pr. conf. univ. dr. Adrian Ivan, prodecanul Facultăţii de Teologie. „Pentru un teolog este evident faptul că întreaga existenţă este determinată de actul originării lui. Evident, fiecare persoană umană în succesiunea temporală a uneia faţă de cealaltă, este parte a experienţei întregului şi este beneficiară, într-un anumit sens, a experienţei întregii umanităţi. Noi trăim existenţa noastră în mod personal, unic, dar suntem solidari cu cei care au trăit înaintea noastră şi cu cei care vor urma nouă, în felul acesta determinând calitatea vieţii altora. Prin aceasta, deducem că experienţa individuală se înscrie în coordonatele întregului, a experienţei datului ontologic, experienţă care se traduce în termenii succesiunii parentale. Educaţia este astfel un proces formativ permanent ancorat în realitatea ontologică a omului, a universului divino-uman, dacă ridicăm această relaţie dintre părinte şi fiu la înălţimea dialogului dintre Dumnezeu şi om. Inclusiv formele culturale, civilizatoare, sunt strâns legate de experienţa existenţei noastre ca întreg. De aceea, în aceste frumoase clipe, când primiţi certificarea cunoştinţelor dobândite în cadrul Facultăţii de Teologie aveţi datoria sfântă de a împărtăşi şi altora din frumuseţea existenţei ca dar al lui Dumnezeu”, a spus pr. conf. dr. Adrian Ivan.
A urmat apoi decernarea propriu-zisă, fiecare absolvent trecând personal pentru a-şi ridica certificatul. Finalul a fost încununat de o poză de grup, în curtea centrului de restaurare.
„Am primit o certificare a sârguinţei noastre”
„După o perioadă intensă de pregătire pe băncile Facultăţii de Teologie din Craiova, primim cu bucurie aceste diplome, care sunt în fapt o certificare a sârguinţei noastre. Alături de colegii mei, mă simt bucuros şi împlinit că am putut absolvi cursurile acestei prestigioase instituţii teologice de nivel academic, Facultatea de Teologie din Craiova”, a spus Mihai Pleşoianu.
„Avem amintiri frumoase de pe băncile facultăţii. Cred că a fost cea mai frumoasă şi cea mai folositoare etapă în pregătirea noastră. Suntem de astăzi absolvenţi cu diplomă şi pentru acest lucru le mulţumim profesorilor noştri”, a afirmat Andrei Dincă.
„Facultatea de Teologie din Craiova va rămâne pentru noi un reper important de formare şi împlinire sufletească şi intelectuală. Mă bucur tare mult că am putut ajunge acest moment minunat şi sper ca şi de acum încolo să fiu şi mai mult de folos Bisericii străbune”, a spus Gigi Nicoliţa.